49
Следвайте ни

Тираджийка с разтърсващ разказ пред "Марица" за ситуацията на границата с Румъния

viber icon

Трагедия, пълен хаос и безхаберие. Така описа ситуацията на границата с Румъния тираджийката Айлин. Тя се свърза с "Марица", за да изрази възмущението си от неразборията при Видин-Калафат. "Страшна работа е. Опашката от камионите е над 10 км и се чака повече поне 12 часа. За каква европейска граница може да се говори. Колегите закъсняват с доставката на стоки Просто е тотален ужас", разказа Айлин, която в момента чака реда си на дългата опашка. 

По думите й, някои шофьори чакат да преминат по 27 часа. Най-малко се чака по 12 часа. А румънските полицаи проверяват всичко, дори ровят в хладилниците. Това е възмутително", коментира още тя. 

Според Айлин, трябва спешно да се направят две неща - да се разшири границата, а не да се правят козметични ремонти, които уж подобрявали пропускливостта, както и камионите от България да са в различна колона от тези, идващи от Турция. 

Причините за дългите опашки са засиленият трафик от гастарбайтери и прибиращи се от почивка румънски граждани. На граничния пункт поради наложени пандемични мерки всички влизащи в Румъния румънски граждани се записват в специален регистър, което също увеличава времето на преминаване. 

В пъти е увеличен трафикът и на товарни автомобили, превозващи товари към Западна Европа, поради опасения от евентуално обявяване на нови пандемични марки и затваряне на граници при нова вълна от COVID . Засилените проверки на граничния пункт за нелегални мигранти, пътуващи към Западна Европа, пък допълнително затрудняват трафика. Черешка на тортата на границата са и заобикалящите Сърбия или т.нар. албански трафик, който се насочва към Дунав мост 2. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?