46
Следвайте ни

Тестовете за COVID-19 пред заведенията стават безплатни

viber icon

До края на седмицата бързите тестове за COVID-19 за влизане в заведенията ще станат безплатни. Очаква се изпълнение на поръчка от държавата. Това обяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов пред Нова телевизия.

„До тестването на клиенти с бързи тестове за COVID-19  се стигна след като подобна стъпка беше въведена в останалата част на Европа. Там, до достигане на 80 процента на ваксинирани – тези тестове бяха безплатни. От миналата седмица тестовете са безплатни. Беше изградена стройна система, която искаме да приложим и у нас”, подчерта Алибегов. 

По думите му пунктовете, които бяха създадени преди няколко дни пред заведенията у нас, работят доста бързо и без проблеми. „В тях има две медицински лица, които вземат проба. Тестват се и клиенти, и персонал. В момента един тест струва 10 лева. Разликата в цената му се плаща от заведенията и от Асоциацията. Това е начинът, за да работим”, посочи той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Данъкоплатец

Данъкоплатец

18.10.2021 | 07:43

Не желая от моите пари тестове за лица, които не искат да се ваксинират, а искат да поркат!!! Затваряйте ги!! Не спазват мерки и не окриват данъци и осигуровки!!! Стига толкова терор от кръчмари!!

Отговори
6 2
Втори данъкоплатец

Втори данъкоплатец

18.10.2021 | 08:03

Имате моята подкрепа,прав сте.Излязъл някакъв кръчмар да ми определя правилата.А бе хора,нямаме ли си политици,нямаме ли си глави на раменете?Всеки се свил в дупката си и чака.Какво чакат управниците,кой ще гласува за тях като прилагат поговорката "Преклонена глава,сабя не я сече."Ей,управляващи,вземете се в ръце и подредете държавата ни,че народа измря от глад и недоимък.Няма да има кой да гласува,няма да има кой да управлявате,а още по-лошо няма да има кой да гради бъдеще за България.

Отговори
4 0
възмутен

възмутен

18.10.2021 | 06:40

Стига с тези кръчми,стига с този Алибегов,то баба Ви все по кръчмите е ходила.Много хора работели в този бранш,буквално ще се срине икономиката без кръчми.А бе,аланколу,картофите неприбрани по полето,а те се редат на опашка за тестове.Само глад и глоби ще Ви оправят безотговарници гадни,защото заради Вас хората умират по коридорите на болниците.Пълен локдаун две седмици,финансова санкция за Алибегов и наказание за политиците.

Отговори
7 1
Къде жинееш ти .......

Къде жинееш ти .......

17.10.2021 | 20:50

Аз живея на 13 тия етаж и искам думата Къде живееш ти ич ни мъ интересува

Отговори
7 0
Деаа и комунистическата чифутщина

Деаа и комунистическата чифутщина

17.10.2021 | 20:26

Аз живея ф Булгаристан и всичко е безплатно Живеем като в куманизъм Банани има вече Даже и Мерседеси Само вместо пред Мототехника Кореком и опашка за банани чакам ред за кръчма и едно мъничко ПИСИАР тестстче С КОЕТО ДА МЕ ВКЛЮЧАТ в СИСТЕМАТА НЕБЛАГОНАДЕЖДЕН Враг НА НАРОДА и вместо да ме пратят в БЕЛЕНЕ и СКРАВЕНА просто ще ме КАРАНТИНИРАТ за 14 ДНИ А най големия полицейски арест със разрешение на СЪДА е 72 часа Но кво да правиш КОМУНИЗЪМ ЗАВЪРШЕН и жените вече ни са общи и всички сме станали баджанаци Ето на утре от общ казан ще ядем АЗ Герджикоф Тиквуноф и ПКП заедно Ляба ще ни го донесе Курнела А Волен ще забърше масата заедно с Копейкин Сметката ще я оправи Муравей Радеф и никви пари за Мистър 10 процента Тъ така си чакам реда вместо за банани пред кръчмата И чакам ония с Лунохода след това

Отговори
8 2
на снимката

на снимката

17.10.2021 | 20:20

Ковид Варварина!

Отговори
11 0
Юлия Р.

Юлия Р.

17.10.2021 | 19:56

Не ми е ясно кой ще плаща тези тестове? Нали знаете, че безплатен обяд няма. Ако са от джоба на всички здравноосигурени категорично не съм съгласна. Освен това тези тестове не са и много точни. В цивилизования свят имаше, но вече няма безплатни тестове. При наличие на всички възможни безплатни ваксини да се плащат тестовете за да се развличаш е направо вулгарно.

Отговори
14 5
Ам чи

Ам чи

17.10.2021 | 21:09

ПСР-те са много точни щото . Ай бегай , имаш вирус , ама теста не го хваща , ама ти си го имаш . П@тка загубен@.

Отговори
6 4
Трябва теб

Трябва теб

17.10.2021 | 21:13

Някой редовно да те ваксинира със семенна течност в устата . Много си зле умствено . Манг/ал разсъждава по - добре от теб и то манг/ал с основно образование .

Отговори
4 3
Vvv

Vvv

17.10.2021 | 19:55

Аз живея в чужбина и до ваксинирането на 80% плащахме бързите тестове по 30 евро . Сега вече са по 15 евро . И защо държавата да плаща,че някой не иска да се ваксинира .

Отговори
9 7
Добре че

Добре че

17.10.2021 | 21:11

Живееш там и никога не си идвай и не гласувай . Щом не бачкаш тук и не живееш тук , нямаш право да гласуваш . Някъв мияч на чинии , или берач на аспержи , ще ми определя бъдещето .

Отговори
6 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?