Следвайте ни

Теодора Георгиева - българският прокурор в екипа на Кьовеши

viber icon

Теодора Георгиева, в момента административен съдия, е българският обвинител в екипа на Лаура Кьовеши за борба с корупцията, измамите и трансграничното източване на ДДС.

Теодора Георгиева е завършила Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В Софийската градска прокуратура е работила в специализирания отдел "Антикорупция", след което постъпва в касационната инстанция на софийския Административен съд. 

Георгиева е доктор по административно право и процес, като докторантурата й е защитена в Института за държавата и правото към БАН. Темата на дисертацията й е „Административнонаказателни производства по българското законодателство“. Била е на обучение в Националната магистратска школа в Страсбург, Франция. Автор е на книгата “Административните нарушения и престъпленията. Сравнителен правен анализ”. 

Хенриета Костова

Хенриета Костова

Журналист - екип „Политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Казус

Казус

03.10.2020 | 08:39

Кьовеши сама ли си е избрала в екипа или я пробутаха едни другари като гнила ябълка Калинка Малинка и други развалени продукти

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?