Следвайте ни

Тежка обстановка по пътищата у нас, затвориха прохода "Петрохан"

viber icon

Обстановката по пътищата у нас се усложнява заради валежите от дъжд и сняг. Проходът "Петрохан" е затворен, най-тежко е положението в Северозападна България. Това стана ясно на брифинг на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и на председателя на УС на АПИ Георги Терзийски.

Те призоваха всички водачи да бъдат внимателни поради усложняващата се пътна обстановка. Очаква се валежите да продължат до сряда - четвъртък, а след това температурите да паднат още повече и обстановката да се усложни.

Водачите трябва да спазват мерки за безопасност - автомобилите да са снабдени със зимни гуми, да се ползват обезопасителни колани, зимна течност за почистване на стъклата.

Христо Терзийски и Георги Терзийски призоваха шофьорите да пазят пешеходците, особено в тъмното, защото често те са облечени с тъмни облекла. Пешеходците пък бяха призовани по възможност да носят по-светли дрехи или светлоотразителни жилетки.

Осигурени са 430 патрули на Охранителна и Пътна полиция, които ще се движат на включени сигнали, за да обозначават места, на които има опасност за движението.

251 машини работят за снегопочистването на пътищата. Те са снабдени с всички необходимо за обработката против заледяване.

Усложнена е обстановката на прохода "Петрохан", той е затворен за почистване от дървесина и сняг, ще се анализира възможността да бъде отворен в утрешния ден.

Има частични свличания на земни маси в Искърското дефиле и в района на Монтана, но няма затворени пътни артерии.

Най-тежка остава пътната обстановка в Северозападна България, на територията на областите Видин и Монтана. Работи се по осигуряване на безопасността, увери министърът.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?