Следвайте ни

Тежка хакерска атака срещу онлайн системата за ваксини

viber icon

Тежка хакерска атака е имало тази сутрин срещу системата за електронно записване за имунизация his.bg.

Това съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. По думите на министъра, който в момента е в отпуск заради предизборната кампания, "Информационно обслужване" е удържало и няма пробив.

"Всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни. Но какво се случва, каква е идеята? Какво ще постигнат хората, които се записват за ваксина и не идват в този ден и час, и са едни и същи вече лица? Каква е тази цел? Това ли е хуманност, това ли е нашето разбиране за решаване на проблема. Ето с такива хора се борим, но аз вярвам, че разумът ще надделее", каза проф. Ангелов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Палячо от Руджеро Леонкавало

Палячо от Руджеро Леонкавало

05.03.2021 | 21:57

Президентството отвърна на здравния министър Видян 16300 пъти В отговор на обвиненията в лъжа от здравния министър, главният секретар на президента Димитър Стоянов пише: "Кой излъга? По време на пресконференция на НОЩ, министърът на здравеопазването Ангелов е споделил, че изпратил писмо до Държавния протокол в президентството, свързано с честванията на националния ни празник на Шипка. Даже и го е прочел. Лъжа 1: В президентството няма Държавен протокол както твърди докторът повярвал си, че е политик. Такъв има в МВнР Лъжа 2: Министър Ангелов не е изпратил никакво писмо до президентството. Няма такова писмо изпратено до Администрацията на президента Лъжа 3: В писмото до МВнР доктор Ангелов ограничава тържествата в София и не коментира тържествата на Шипка. В писмото му Шипка не фигурира! За Шипка да се обърне към г-жа Христова, кмет на Габрово. Тя може предполагам да покаже какво писмо е получила и от кого. Прочетеният текст от Ангелов е част от писмото до МВнР, не до президентството! Какво обаче не прочете доктор Ангелов от това писмо: - не прочете, че с писмото си е забранил участието на официални лица в тържествата в София с изключение на президент, ПНС и министър председател. Забранява същият този министър участието на вицепрезидента дори, на представители на религиозните общности. - не прочете, че предлага Столичната община и Министерството на вътрешните работи да положат усилия за ограничаване достъпа на граждани до събитието от 18.30 на 3 март. Истината г-н министър е, че Вие излъгахте за пореден път! Няма да публикувам писмото заради институционалността, която т. нар. министър не познава и не почита!".

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?