Следвайте ни

Татяна Дончева ще брани в съда коалицията на Манолова, ако ЦИК иска да я прекръсти

viber icon

Бившата червена депутатка Татяна Дончева лично ще защитава в съда името на коалицията   "Изправи се! Мутри вън!", ако ЦИК откаже да я регистрира. Това стана ясно при внасянето на 5507 подписа за регистриране на обединението за участие в парламентарните избори. Папките с парафите бяха донесени от Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева, Димитър Делчев и техни съмишленици в Централната избирателна комисия.

По отношение на името на обединението лидерът на „Изправи се. БГ“ Мая Манолова заяви, че няма абсолютно никакви законови основания за отказ на регистрацията нито в Изборния кодекс, нито в решението на ЦИК за наименованието на партиите и коалициите.

Татяна Дончева добави, че чисто юридически актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред Върховния административен съд и уточни, че това ще бъде направено веднага, ако бъде отказана регистрация на обединението.

„Ние сме се съобразили с това какви хора стоят насреща ни и сме взели някакви предохранителни мерки, за да не успеят те все пак да елиминират нашето обединение от участниците в състезанието“, каза още тя.

Манолова пък обясни какви цели гони сформираната коалиция.

„Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза – парламентарин избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и ГЕРБ, този път не само в София, а и в цялата страна“, заяви бившият омбудсман. И добави, че вчера управляващите са изтеглили нов дълг от 300 млн. лева.

По думите ѝ те са алтернатива на модела на Борисов, който взима безконтролно поемане на дълг, на мачкане на бизнеса и обикновените хора; моделът на облагодетелстване на приятелския кръг.

„И тази алтернатива е нашият план за неотложна закрила на обикновените хора в България. Парите вече няма да следват Борисов, парите ще следват хората. От Европа през следващите години у нас ще влязат 30 млрд. лева.

Ще използваме тези пари за модернизация на икономиката, за подкрепа на малкия и среден бизнес и за повишаване на доходите на българските граждани“, обяви още тя и добавви, че сред приоритетите им също така е и преизчисляване на пенсиите - нещо, което не се е случило през 11-годишното управление на Борисов. И добави, че ще започнат с отмяна на данъка върху доходите до 650 лв. и с последователни стъпки ще се стремят да достигнат 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек. На фокус за обединението ще бъде и съдебната реформа и разформироването на корумпирани институции.

Манолова обеща също така да направят ревизия на управлението на Борисов и да посочат виновните лица, както и да бъдат върнати отклонените средства на гражданите.

От думите на Манолова и компания стана ясно, че обединението още не е готово с водачите на листи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай