1939
Следвайте ни

Търсят кръв за 17-годишното момче, което пострада при катастрофата до Айтос

viber icon

След катастрофата в Айтос, която взе 3 жертви, остава тежко състоянието на двамата пострадали при сблъсъка.

17-годишният Октай е с опасност за живота и се нуждае от спешно преливане на кръв. Няма промяна в състоянието на момчето, въпреки че вчера му беше направена спешна операция. То е с черепно-мозъчна травма.

"Чрез класните ръководители беше организирана акция, най-вече сред навършилите пълнолетие ученици - дванайсетокласниците, защото нашето училище всяка година се включва много активно в кампаниите на кръводарителския център. Поддържаме тясна връзка с д-р Желязкова, директор на кръвния център. Имаше информация, че към вчерашна дата кръвта е била достатъчна, но трябва още, тъй като, отново по информация на болницата, на момчето му предстоят още много операции", каза пред БНТ Румяна Георгиева, зам.-директор на Професионалната гимназия по механоелектроника и електроника в Бургас, където учи Октай.

Тя допълни, че съучениците на Октай активно са се включили в кампанията за кръводаряване и са завели много свои познати, пълнолетни лица. Заместник-директорът на училището призова колкото се може повече хора да се включат.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас. Кръвната група няма значение. Работното му време е от 7.30 ч. до 14.00 ч.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?