2374
Следвайте ни

Тарикати продават дечипизатор за наночастици срещу ковид ваксините

viber icon

Световната ковид пандемия, продължаваща вече втора поредна година предизвика активизиране на различни категории измамници и мераклии за бърза и лесна печалба чрез използване на човешкия страх и паника.

След като през миналата година ало измамниците вкараха в употреба поредния си сценарий за продажба на скъпи вносни лекарства срещу коронавирус, от няколко дни в социалните мрежи е в оборот друг „хитов” артикул.

Той е представен като „дечипизатор за премахване на наночип на уникалната промоционална цена от 20 лв.”

„Водеща руска технология, която за щастие вече се предлага и в България. Лепенка за деактивиране на наночип. Поставя се върху мястото на поставения чип и до няколко минути деактивира устройството чрез дейонизация. Препоръчително време на действие 10 минути. Само сега предлагаме и промоция, две устройства на цената на три. Семеен пакет за четиричленно семейство – сто лева. Ако се страхувате от поставяне на ваксина, вместо да давате 500 лв. за фалшив сертификат и да участвате в престъпни схеми, само срещу 20 лв. можете вече спокойно да се ваксинирате и след това да обезвредите чипа вкаран чрез ваксината в тялото ви”, пише в предоставеното описанието към артикула.

Предлагания дечипизатор предизвика различни реакции и коментари в социалната мрежи. Някои от потребителите го приеха с чувство за хумор и коментираха, че „революционната технология” на дечипизатора ще направи ваксините безопасни и след като бъде пуснат в масова употреба всички българи вече ще се юрнат масово да се ваксинират. Други пък приеха нещата сериозно. „Явно това са поредните измамници, които предприемчиво са напипали онази празна ниша на човешката простотия и нашия примитивизъм”, пише Мариета Стайкова. Потребителите гадаеха още и какво ли може да е всъщност показаното на снимката. Според някои това било най-обикновена медицинска лепенка, а според други капсула против кучешки бълхи. 

Проверка в руските интернет сайтове и социални групи установи, че от около месец в някои от тях действително се предлагат устройства – „дечипизатор для противников вакцинации”. Те обаче не са одобрени от руското здравно министерство и освен това изглеждат доста по-различно от предлаганите в българските социални мрежи, пише Monitor.bg.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Габи

Габи

30.12.2021 | 00:45

И аз работех за малко под Марио Иванов – дочух, че крадял от твърдите заплати на служителите си. Прибрал част от сумите, като ги теглил в брой от сметките. Когато скандалът гръмнал, се оправдал с шефовете си. Май е свидетел срещу тях. Парите отишли за купони и пороци.

Отговори
0 0
Давид

Давид

28.12.2021 | 23:13

По никакъв повод не разговаряйте с това лице. Ако се свърже с Вас, незабавно се обадете на 112 или се свържете с дежурен на най-близкото полицейско управление

Отговори
0 0
Далия

Далия

28.12.2021 | 13:40

Аз работех за него, откровен женкар, нищо друго не го интересуваше.

Отговори
0 0
Калин

Калин

23.12.2021 | 03:44

Марио Иванов е обучен от едноименните Глобал Маркетс за брокер и понеже няма друго препитание и доход използва наученото за да завлича хора с крупни суми.

Отговори
0 0
Камелия

Камелия

21.12.2021 | 21:31

Марио използва връзките на съпругата си Моника за да си набавя информация за вложители в Уникредит Булбанк. После им звъни с предложение за инвестиций.

Отговори
0 0
Таня

Таня

16.12.2021 | 19:20

Пазете се от лицето Марио Иванов. Наркозависим е и е обигран в извършването на измами.

Отговори
0 0
Батко

Батко

10.12.2021 | 09:18

Докато има наивници, ще има и тарикати

Отговори
1 0
"Водеща руска технология"...

"Водеща руска технология"...

10.12.2021 | 08:45

МУ ХА ХАХАХАХХАХАХА ! Поне едно качествено ножче за бръснене успяхте ли да сделате?

Отговори
4 0
КУКУ

КУКУ

10.12.2021 | 08:29

аз само да питам: Понеже искам да имам всичките антитела на света и си наших 10-тина игли, има ли шанс магнитното ми поле да счупи този продукт? Ако не, ще купя 1

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?