Следвайте ни

Търговци на лотарийни билети на протест, горят с 35 млн.

viber icon

Търговци заплашиха с протести и съд, ако държавата не намери начин да им плати непродадените лотарийни билети, които трябва да бъдат иззети и унищожени след влизането в сила на Закона за хазарта. Това трябва да стане другата седмица, след като днес президентът Румен Радев разписа указа за обнародване на промените. 

Според данните на дистрибутори на талоните на Национална лотария в цялата страна непродадените билети са на стойност между 27 и 35 млн. лева. С влизането в сила на новия закон моментните лотарийни игри стават държавен монопол, а талоните на частни фирми трябва да бъдат спрени от продажба и предадени за унищожаване. 

Малките търговци обаче вече са купили талоните и настояват да бъдат възмездени, защото се очаква компанията "Ню геймс" на Васил Божков, която държи правата за Национална лотария, да обяви фалит. 

Дистрибутори от Сливен и Ямбол поискаха държавата да реши казуса и заявиха, че не приемат обясненията, че това са частни въпроси, при положение че те са платили талоните с всички данъци.

"В 640 търговски обекта в Сливен и Ямбол има в наличност лотарийни билети за около 1 милион лева, които не могат да бъдат върнати или продадени", каза Борис Борисов, собственик на пунктове за продажба, цитиран от БНР.

По думите му, дистрибуторите ще опишат и предадат билетите, ще бъдат преброени "и в този момент някой трябва да отключи сметките, за да се дадат парите обратно".

Търговците заявиха, че ще търсят диалог с държавата по проблема, но си запазват правото на протест. По думите му, се очаква всички собственици на 18 хиляди обекта от цялата страна да заведат колективен иск срещу държавата, ако исканията им не бъдат изпълнени. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Протест при арабите

15.02.2020 | 15:17

Да ходят да протестират при арабите. Или да бъдат подведени под отговорност и съпричастност към деянията на Божков. Нали те му продаваха билетите.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?