Следвайте ни

Тапите към морето ни тормозят до средата на юли

viber icon

Заради некачествени дейности се удължава ремонтът по автомагистрала "Тракия" край Стара Загора, съобщиха от пътната агенция. Строителните дейности трябва да приключат до средата на юли.

Преди дни проверка на новия шеф на АПИ Апостол Минчев констатира нередности в реконструкцията на 23-километровата отсечка между Чирпан и Стара Загора.

Инспекцията е установила влагане на строителни материали, които са некачествени и не са съгласувани с Института за пътища и мостове.

Констатирано е и неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, както и липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане.

 Трасето е последната част от 53-километровия участък на магистралата, известен с неравностите по платното.

Отстраняването на дефектите започна през май и трябваше да приключи след броени дни.

Обходното трасе по Околовръстния път на Стара Загора се запазва до края на юли, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Удължаването на ремонта означава изключително натоварен трафик, особено в най-критичното място на обхода - село Ракитница. През селото преминава цялото движение от и за столицата. А заради тесния път легналите полицаи и ограниченията на скоростта колоните от автомобили са честа гледка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Юлия

Юлия

22.06.2021 | 00:37

Е, само в България го има това-ремонт на ремонта на ремонта и така до безкрай

Отговори
2 0
Задачка закачка

Задачка закачка

21.06.2021 | 21:35

Някой е крал за последно на този "ремонт". Въпросът е КОЙ и КОЛКО са сложили на шкафа или в жабката на Жипката. Ма то една жабка колко ли може да побере - смешна работа.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?