Следвайте ни

Танцьори и хореографи на мирен протест срещу рестрикциите

viber icon

На мирен протест ще излязат представители на частни школи за любителско изкуство през съботния ден. Той ще се проведе в два града едновременно – в София пред Министерството на здравеопазването и Министерството на културата, и във Варна пред сградата на общината.

Причината за протеста е, че поради епидемичната обстановка школите не могат да работят, което причинява сериозни проблеми както на преподавателите, така и на посещаващите ги.

Както „Марица“ писа, танцовите школи, фитнесите и спортните зали са затворени. Компромис се прави само със спортисти, спечелили квоти за регионални, национални или международни състезания. Припомняме, че организатор на протеста и писмата, пратени до министър-председателя, е Съюз на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. 

Протестът ще се проведе в обедните часове под надслов „изкуството е живот – душата на един народ“. Организаторите подчертават, че той е мирен и всеки агресивен подстрекател няма да бъде толериран, а ще се извежда извън редиците от органите на властта, като едновременно с това подлежат и на глоба. 

„Колеги, не сме на концерт или фестивал. Нека бъдем интелигентни и мирни. Събирането ни не е политически обвързано. Важно е да спазваме и мерките и да не осъществява умишлен физически контакт помежду ни“, пишат те в официалното съобщение за събитието. 

От СОЛИ апелират всички присъстващи да си носят табели, знамена, плакати, слогани, стари скарпини, палци и костюми. Не на последно място и тъмни чадъри, по които ще се налепят стикери с лозунги. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?