Следвайте ни

Таксиметровите шофьори излизат на национален протест

viber icon

Национален протест на таксиметровите шофьори и превозвачи е насрочен за утре в цялата страна. Той е организиран от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи в България и ще се проведе в 12:00 часа пред сградите на общините във всеки по-голям град.

Основните изисквания на шофьорите са ясни. Те настояват за по-добри условия на труд, актуализиране на тарифите за таксиметров превоз и не на последно място дейността им да се приравни с тази на обществения градски транспорт. 

Тарифите, по които искат да работят, са: начална тарифа от 2.10 лв., такса 1.20 лв. за километър през деня и 1.50 лв. през нощта. 2.10 лв. за повикване, 0.42 лв. за минута престой.

Превозвачите искат също да им бъде поставен паник бутон, както и да се елиминира споделеното пътуване, което е абсолютно законно в много европейски страни. 

Това е поредният протест на таксиметровите шофьори, като последният се проведе в края на ноември. Тогава Федерацията внесе списък с искания в Министерски съвет, в министерство на транспорта и на икономиката и в Столичната община. Според шофьорите никоя институция не им е обърнала внимание. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

14.12.2020 | 13:00

Абсолютна наглост. Не носят маски, пазарят се, не пускат апарата, а искат нормални условия на труд. А нормална услуга, кога?!

Отговори
4 2
ХАХАХААА

ХАХАХААА

14.12.2020 | 12:43

Тва бакшишите са страшно нагли. Намалиха им данъците за следващата година 3 пъти. Возят на страшно високи цени, тези цени ги определиха самите те преди 2 години, когато горивата бяха с лев горе-долу от горе. Не стига, че сега горивата са на долу, ами те искат и да дигат цените. Ей това е да си нагъл бакшиш!

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?