Следвайте ни

Тъжна вест! Отиде си най-големият критик на Тодор Живков

viber icon

Тази нощ е починал бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов, съобщи във Фейсбук неговият син проф. Михаил Мирчев.

"Уважаеми скравенци, тази вечер нашият Татко Проф. Стоян Михайлов си отиде. Спокойно и тихо, след един прекрасен слънчев ден. Бе обграден с много внимание и любов не само от близките си, но и от много от Вас. Утре в дома ни, заповядайте, да се сбогувате с него. Мир на душата му", написа проф. Мирчев.

Проф. Стоян Михайлов е основният критик на Тодор Живков преди 10 ноември 1989 г. Той е един от създателите на родната социология. Баща е на проф. Михаил Мирчев и дядо на депутата от БСП Стоян Мирчев. Роден е в село Скравена, Софийско, на 6 октомври 1930 г. Завършил е философия в СУ "Св. Климент Охридски". По-късно е асистент по философия във ВИИ "Карл Маркс", сътрудник е на Института по философия. От 1968 г. работи в Института по социология на БАН. Директор му е от 1973 до 1976 г. Създател и бивш главен редактор на сп. "Социологически проблеми". Професор в БАН, професор в СУ "Св. Климент Охридски", член-кореспондент на БАН. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

мдаа

мдаа

23.10.2020 | 09:01

Това че някой е критикувал един престъпник , диктатор и национален предател когато е трябвало да воюва срещу него не го прави праведник.

Отговори
6 7
гражданин

гражданин

23.10.2020 | 09:41

Злобата към ближния ще ни досъсипи.Нека Бог да прости професора.

Отговори
11 2
Само питам

Само питам

23.10.2020 | 10:16

На мен ми е интересно ще остане ли и един от старото Политбюро, ЦК и останалите висши органи на престъпната (обявена със Закон!) БКП, който да не се титулува "критик" и "борец" с правешкия, неграмотен, арогантен селски цървул?

Отговори
11 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?