49
Следвайте ни

Тъжна вест: Известен наш журналист почина внезапно в Австрия

viber icon

Основателят на популярния български сайт в Австрия BGMedia.at Иван Карчев внезапно почина на 18 октомври на 45-годишна възраст.. Приятели на 45-годишния журналист започнаха кампания по набиране на средства за семейството му.

"Днес той отлетя. Само на 45. Остави две чудесни деца и една жива българска общност в Австрия, която никога нямаше да е същата без него", съобщиха с прискърбие колегите му.

Иван Карчев беше главен редактор и създател на BGMedia.at, на списание "Виена – нашият град", българското радиопредаване в Radio Orange 94.0, телевизионното предаване "Бригада ТВ" и приложението BGKontakti. Той бе организатор на редица културни и образователни събития за българската общност във Виена и едно от най-разпознаваемите и дейни лица сред българите в Австрия в последните 20 години.

Неговите проекти започват, докато следва "Публицистика и комуникационни науки" във Виенския университет. 

"Загубихме една от най-ярките личности в обществения и културен живот на българската общност във Виена. Иван Карчев ни напусна само на 45 години - пълен с енергия, идеи и планове. Най-малкото, което можем да направим за него, е да подкрепим семейството му в този толкова тежък момент. 

В петък (22 октомври) от 15:00 до 15:30 ще кажем последно сбогом на човека, който не спираше да информира и помага на сънародниците си. Поклонението ще се състои на адрес Simmeringer Hauptstrasse 337, 1110 Wien - Große Feuerhalle, срещу Zentralfriedhof Tor 2.

Поклон!", пишат от Българите в Австрия/ Die Bulgaren in Österreich.

Можете да подкрепите семейството на Иван с дарение ТУК!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?