Следвайте ни

Тъжна вест: COVID-19 покоси български митрополит

viber icon

От коронавирус днес е починал Доростолският митрополит Амвросий. Това се казва в съобщение от Светия синод. 

"С дълбока скръб известяваме, че днес – 18 август 2020 г., след тежко и продължително боледуване се престави в Господа Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий", пишат от синода.

Припомняме, че владиката беше приет в болница със симптоми на коронавирус и се лекуваше от заболяването. Ето какво пишат още от синода: 

"Призоваваме всички православни християни да насочат своя взор в искрена молитва към Бога, Който да настани душата на преселилия се от нас Доростолски митрополит в селенията на праведните.

Съобщаваме, че съгласно чл. 84, ал. 1 от Устава на Българската православна църква – Българска Патриаршия, Св. Синод в пълен състав ще се събере своевременно на свое извънредно заседание и ще определи дата за опело и погребение след запознаване със Съобщението на вдовстващия Доростолски епархийски съвет, както и ще назначи Наместник на овдовелия Доростоски епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на нов Доростолски митрополит.

Отново сърдечно се обръщаме с чувства на искрени съболезнования преди всичко към близките, всечестния клир и благочестивото паство на овдовялата Доростолска епархия и подновяваме призива си за сърдечна молитва за упокоилия се непрежалим епархийски митрополит и синодален архиерей.

Бог да прости Доростолския митрополит Амвросий и да го приеме в селенията на праведните!"

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Льольо

Льольо

19.08.2020 | 01:23

Починал човека след тежко и продължително заболяване,но имал симптоми на Ковид.....кое от двете?

Отговори
0 0
Атила

Атила

18.08.2020 | 21:02

Да почива в мир!

Отговори
2 0
Не само, че Бог лично гонеше вирусите от църквите,

Не само, че Бог лично гонеше вирусите от църквите,

18.08.2020 | 18:41

ами и Мангъра обясни, че вирус няма, а има хрема и кихавици.

Отговори
8 1
ПРАТЕТЕ ТАМ ПЛОВДИВСКИЯ АЯТОЛЛАХ

ПРАТЕТЕ ТАМ ПЛОВДИВСКИЯ АЯТОЛЛАХ

18.08.2020 | 17:19

Бияч... пърдом, БияТЕЛИТЕ да се сплотят, да се сгъчкат плътно, ама МНОГО ПЛЪТНО наоколо (и върху) милия МУТРО'ПОЛИТ'ик за да го предпазят от всевъзможните СВЕТСКИ влияния и изкушения и грехове и ЗАРАЗИ, така че като измрат Агентите от СИНОДА да му се отвори парашута към БЯЛОТО БУЛО - еха! НЕ ГО ЛОВИ НЕГО ИЗЧАДИЕТО (СПОРЕД ПРЕКИЯ МУ ТЕЛЕФОН ДОГОРЕ) ТАЯ НАПАСТ БОЖИЯ.

Отговори
6 7
hjh

hjh

18.08.2020 | 22:36

Ти ще гориш в ада говедо отоклето

Отговори
0 0
ПРАТЕТЕ ТАМ ПЛОВДИВСКИЯ АЯТОЛЛАХ

ПРАТЕТЕ ТАМ ПЛОВДИВСКИЯ АЯТОЛЛАХ

18.08.2020 | 17:09

Абе нали ужким ни лъжеха да им ВЯРВАМЕ какво, че "ф църква Вирус НЕ ВИРЕЕ"? Че "лечението" от к19 се състои в купуване на свещи, целуване на икони и попски десници / левици и разни други, мн.др.? А?

Отговори
9 7
ПРАТЕТЕ ТАМ ПЛОВДИВСКИЯ АЯТОЛЛАХ

ПРАТЕТЕ ТАМ ПЛОВДИВСКИЯ АЯТОЛЛАХ

18.08.2020 | 17:04

ДА СЕ ОТЪРВЕ ПЛОВДИВ ОТ НАЛУДНИЯ =С ДИАГНОЗИ= АЯТОЛЛАХ СЪС ЗЛИЯ ПОГЛЕД, РОЛЕКС, ЛИМУЗИНИ, НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ, АРХОНТцИ И БИЯЧИ, МУТРОПОЛИТ ГЕРГОЛЮБ БАРЕТОВ ДАНО ДА СЕ ПОГРИЖИ "СВЕТИЯТ" СИНОД!

Отговори
6 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?