Следвайте ни

Свлачище затрупа гаражи в Дупница

viber icon

Огромна скална маса се срути в подножието на местността Кулата в Дупница върху няколко гаража. Предполага се, че то се е активирало следствие на валежите през последните няколко дни. Тонове скална маса са се изсипали буквално за няколко секунди върху постройките, които са на това място от около 3 години. За щастие няма пострадали хора, а само материални щети.

Първите камъни паднали около 10 часа над гаражите на улица "Кулата". По обед собственикът на два от гаражите отишъл да провери щетите. Малко след това се свлякла и по-голямата част, която буквално разрушила помещенията.

"Хубаво, че не влезнах вътре да чистя, да си извадя гуми, други работи имах. Ако бях влезнал вътре, нямаше да излезна... Ако бях вътре 100 процента щеше да стане голяма беля, затова имам голям късмет", разказа пред БНТ Григор Миладинов, един от потърпевшите

Покривите на някои от гаражите буквално са се срутили от тежестта на скалната маса.

Опасният участък е обезопасен от пристигналите на място екипи. Преустановено е и движението на моторни превозни средства в близост до срутището.

"Преценихме, че днес няма да предприемаме разчистване. Извикано беше и енергото да спрат тока, защото в някои от гаражите имаше и електрозахранване. Най-вероятно ще трябва да се развалят три или четири от гаражите, за да може да се разчисти както трябва", каза кметът на Дупница Крум Милев.

В понеделник предстои да бъде назначена междуведомсветна комисия с участието и на Областна управа, която ще реши какви да са следващите действия по разчистването на опасния терен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?