Следвайте ни

Супер предложение за ученическите екскурзии и ваканциите

viber icon

Разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо пътуване на деца и ученици е предложено от Министерството на туризма в писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с представители на сдружение "Българско ски училище", пише "Монитор".

Ресорният министър поясни, че предложението предвижда всеки ученик да има възможност да се възползва от ваучер за пакетно пътуване на стойност 100 лв. еднократно през учебната година. Обмисля се и разработване на мерки за осигуряване на безопасно обучение в условията на извънредна епидемична обстановка в страната, които ски учителите да прилагат при предоставяне на туристическа услуга.

Според представителите на сдружението подобряването на пътната инфраструктура би допринесло за развитието на зимните курорти, тъй като все повече туристи избират да се придвижват със собствените си автомобили. На срещата бяха дискутирани и възможните промени в нормативната уредба, свързана с използването на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за различните училища също би довело до увеличаване на туристопотока към ски дестинациите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?