Следвайте ни

Супер изненада: Адвокат става новият министър-председател

viber icon

Най-вероятният нов министър-председател на България в момента е действащ адвокат. Това е специализиралият английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамския университет на Великобритания адвокат Петър Илиев, който е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” от 2006 г. досега, пише frognews.bg. Той има специализация и по американско право в Ню Йорк. Владее английски, испански и руски език. Доктор по право и почетен консул на Барбадос, не е член на нито една партия. Той бе предложен от ИТН за служебен правосъден министър в несъстоялото се правителство на Николай Василев. 

В СУ преподава „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“.

Петър Илиев e управляващ съдружник на Адвокатско дружество "Илиев и Партньoри". Адвокатското дружество е отличено за най-добра кантора на 2020 г. в Националните награди за правосъдие. Самата кантора съществува от 16 г. и се ангажира с конституционното дело срещу промените в Закона за личните данни преди години, за които се смяташе, че ограничават свободата на изразяване и журналистическата свобода и установяват предпоставки за противоконституционна цензура и автоцензура (при приемането законодателство в синхрон с GDPR – б.р.). КС отмени въпросния текст от закона като противоконституционен. Кантората и Илиев специализират в конституционното право и участват в искания до КС и изготвяне на становища.

Илиев е бил член на научно-изследователски проекти и екипи. Участвал е в научните колективи на редица научно-изследователски проекти по различни правни въпроси.

Организирал правната страна на референдума на Станислав (Слави) Трифонов от 2016-а, сложил основата на "Има такъв народ", по думите на самия лидер.

Основател и председател е на няколко бизнес организации - Канадско-българската търговска камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб. 
Бил е зам.-председател на Британско-българската търговска камара.

Петър Илиев ръководи Консулството на Барбадос в Република България.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Тиква

Тиква

29.07.2021 | 09:32

Няма адвокати, бе. Малките тикви си искат тяхната Тиква да ги управлява от джипката - да им хвърля пари от прозореца и да им обяснява колко са прости.

Отговори
3 2
Георги v.

Георги v.

29.07.2021 | 09:26

Страхотно, пак физиономията на ония мазник Герджиков от Симеоновите измекяри се появява редом с новото предположение за премиер. Разбира се налице са и легендите за суперуспелия, суперобразования, суперкадърния, знаещ много езици, пореден посредственик който ни се натрапва.

Отговори
4 1
ясно

ясно

29.07.2021 | 09:06

Барбадос е столица на офшорките значи хем ще е министърпредседател хем консул на тази пиратска страна. Честито българи !.Който гласува за тикви получава кратуни

Отговори
6 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

29.07.2021 | 00:31

Покрай старите муцуни се понавъдиха доста млади, видно неопитни, но нахъсани човечета! Все уж образовани, но често се излагат и стават за смях!

Отговори
12 3
Ivan

Ivan

28.07.2021 | 23:40

Хахахахахаха. В желанието си да му напудрят автобиографията, в крайна сметка е станала смехотворна :) Петър Илиев ръководи Консулството на Барбадос в Република България - ХАХАХАХАХАХАХА.

Отговори
11 3
Живко

Живко

29.07.2021 | 00:24

И аз се смях много. Правил различни проекти на различни места, докато плажувал на карибски острови.

Отговори
5 2
Няма НИКАКВО значение кой е НОВИЯ КОЙ

Няма НИКАКВО значение кой е НОВИЯ КОЙ

28.07.2021 | 22:40

Поредния лейтенант на Камората. Но той може още и да не знае.

Отговори
9 3
Б@м@@мy

Б@м@@мy

28.07.2021 | 21:54

От тиква - на рапон...Кво на пиле окълва, народе?

Отговори
14 5
Десен

Десен

28.07.2021 | 21:41

Почетен консул на Карибите. Ами да оди там, бързо. Зла му е физиономията. Като на Трифонов.

Отговори
18 5
Граматиков

Граматиков

28.07.2021 | 21:41

Щом такава велика държава като Барбадос са му се доверили, значи ще случим на лидер.

Отговори
25 8
От думати до тукати

От думати до тукати

28.07.2021 | 21:31

Ами щом тъпаците от Мекица за два дни три пъти ни го рекламират значи първо е тяхна чифутска мутра и второ не става И той и този който го предложи ще яде много думати яйца и тукати

Отговори
16 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?