46
Следвайте ни

СУ се произнесе: Петър Илиев е плагиатствал от Наталия Киселова

viber icon

Налице е плагиатство в книгата на д-р Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“, при което значителни части от чуждо произведение – дисертацията „Парламентарен контрол“ на Наталия Киселова, е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник. Това е заключението на Етичната комисия на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (пълния му текст виж тук).

Според Правилника за устройството и дейността на Софийския университет (чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ) установеното по предвидения в закона ред плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение. Той изисква при наличие на данни за плагиатство и обосновано искане Факултетният съвет да избере комисия от специалисти в съответната област, която да изготви мотивирано становище.

Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Биткойнър

Биткойнър

27.09.2021 | 20:56

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

27.09.2021 | 20:26

Драхти и пичлимето,нарочно си е вдигнал ръкава на лявата ръка,та да се изфука с часовника който носи.Да взема един кол,че като го почна по голата нахална и високомерна кратуна,та така докато му порасне коса.

Отговори
6 1
Други ще се извиняват от Барбадос

Други ще се извиняват от Барбадос

27.09.2021 | 20:14

За ко Слави да съ извини За туй че чифути и комунисти му го набутаха тозй Йорист да му подготви Йоредически Референдума и те после да го атакуват като Йоредически необоснован Демек чифутския вълк вкаран в стадото си е свършил Йоредически перфектно работата Нека и да приложим факта неоспорим че Йоредическия чифут Герджикоф месеци след като Референдума бе отхвърлен Йоредически Големия Йорист плагиат барбадосец и зетче на отявлен комунист бива награден от големия чифут Йорист и Кунститунационалист куманист и цоциалист другаря Герджикоф като най добър Йорист И Слави им го върна перфектно ресто на чифутската и куманистическа мафия Както и те перфектно му го набутаха в обкръжението до последно защитавайки го на думи въпреки че знаеше Слави че няма да му гласуват предложението за Правителство Хитро умно леко по търлъци с чифутски номера на Юда го застреля осветли и им го върна като бита карта Това чифутско Барбадоско момче куманистическо зетче е вече отсрелян за нашата политическа система надявам се и Йоридическа С един куршум много зайци Велик ход Слави

Отговори
2 2
Местен

Местен

27.09.2021 | 19:36

Името му не е спорно. Името му е безспорно... еквивалент на плагиат.

Отговори
5 0
ЧАЛГАРИ

ЧАЛГАРИ

27.09.2021 | 19:12

КАКТО ЕДИН ГИ ОПИСВА ДО ЕДИН СА ПЪЛНИ ЧИКИДЖИИ. ТОЗИ ЩЕШЕ ДА Е СИЛОВ ВИЦЕПРЕМИЕР И ВЪТРШЕН МИНИСТЪР. СМЕШНИЦИ

Отговори
7 2
Наблюдател

Наблюдател

27.09.2021 | 18:42

То комай само в УЙчиндолската еднолична секта не го бяха разбрали барбадосеца. А бе къде е сега онова ямболско селяндурче тошкУ да се бори с крадците на интелектуална Собственост?

Отговори
9 2
Бай Тошо

Бай Тошо

27.09.2021 | 18:20

Умрялото бг образование, пирамидата бг образование, тоя ако не беше се кандидатирал и излагал с налудничаво интервю още щеше да преподава. И утре, като цъфнат пак доктори, математичета да дрънкат, сещайте се!

Отговори
6 0
Цеко

Цеко

27.09.2021 | 18:05

Дон Слави да се извини!

Отговори
6 2
Никога

Никога

27.09.2021 | 18:24

Никога Той е богопомазан Макар че , ако не беше Тодор Колев да създаде КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ и Славчо да го открадне , сигурно още щеше да продава мартеници в подлеза на НДК

Отговори
10 3
колето

колето

27.09.2021 | 17:30

ЦЯЛАТА ПАРТИЯ НА ГОЛОГЛАВИЯ СЕЛЯНИН ИМ Е ТАКАВА,САМО ДЕТО НАРОДА НЕ ГИ ЗНАЕ

Отговори
14 3
Честни сини очи

Честни сини очи

27.09.2021 | 17:21

А няма ли да има коментар от Учиндолеца, или Тошко Африкански ? Селския щеше да го вземе под крилото си - да го защитава. Пак лъжи и лъжи от селскките тарикати.

Отговори
19 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?