2374
Следвайте ни

Студентите на изгорелия МУ в Плевен минават на онлайн обучение

viber icon

След пожара, изпепелил покрива на сградата на Медицинския университет в Плевен, студентите временно ще учат онлайн тази и следващата седмица, съобщи в Нова тв ректорът на учебното заведение проф. Добромир Димитров.

Той отбеляза, че инцидентът е последван от евакуация и огромни щети, като са засегнати около 800 кв. м. покривна част. Водата, която е използвана за потушаване на пожара, също е нанесла щети. Сериозни поражения има и в една от големите зали на университета, но те ще бъдат отстранени след няколко дни.

„Очаквам след 10-ина дни да се върнем към присъствено обучение”, посочи ректорът на университета. По думите му най-вероятната причина за пожара е припламване на искра по време на ремонтни дейности.

Проф. Димитров изтъкна, че библиотеката към висшето учебно заведение е непокътната, независимо от това, че в социалните мрежи бе разпространена информация, че цялата литература е изгоряла.

Ректоратът ще бъде затворен за следствие за 48 часа. В него няма да бъдат допускани студенти и преподаватели, а само служители, които са на повикване. Студентският съвет към университета е организирал акция по набиране на доброволци. Около 100 души ще се включат в разчистването. Покривът е бил застрахован. Днес на място ще се извършват огледи от застрахователите и разследващите органи.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ван дер Любе

ван дер Любе

30.09.2021 | 13:41

Тулупите са се самозапалили, за да ги претупат!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?