Следвайте ни

Студентите могат да гласуват със заверена книжка

viber icon

Студентите редовно обучение ще могат да гласуват с валиден документ за самоличност и надлежно заверена от учебното заведение студентска книжка.

Това решиха от ЦИК вчера във връзка с постъпили запитвания от страна на студенти във връзка с упражняване на правото на глас в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

В случай, че заверката на студентските книжки не е приключила, студентите се легитимират със студентска книжка, надлежно заверена за втория семестър на 2013/2014 г. учебна година.

Студентите І курс и студентите, продължаващи обучението си в магистърска степен, се легитимират с уверение от съответното учебно заведение, от което да е видно, че са приети като редовни студенти.

При гласуване членовете на секционната комисия на лицевата страна на уверението отбелязват датата и факта на гласуването, полагат печата на СИК по начин, който да не засяга текста на уверението.

Решението да се изпрати на всички РИК незабавно, които да го сведат до знанието на СИК в населените места, в които има висши учебни заведения, при снабдяването им с бюлетини и изборни книжа и материали.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай