Следвайте ни

Страховити кораби акостираха в Бургас, какво се случва СНИМКИ

viber icon
От 10 до 19 юли 2020 г, Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020”, отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО, заяви на брифинг пред бургаските журналисти кап.II ранг Георги Стефанов - главен експерт по връзки с обществеността.  
 
Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно.

В учението ще участват 9 държави с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета и 2413 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна военноморска група кораби на НАТО и Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 117 души от 24 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби. На 17-и юли, петък от 08.15 до 13.30 часа от борда на фрегата "Горди" гостите на учението ще имат възможност да наблюдават различни епизоди от учението на море и на брега. Очаква се да присъства и президентът на Република България Румен Радев.
 

Снимки: Булфото

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?