Следвайте ни

Страховит натиск! За 3 дни спряхме 323 нелегални мигранти

viber icon

За 3 дни имаме 323 предотвратени опита за влизане на нелегални емигранти в България, съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов. 

"Казвам го за моите опоненти, защото към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. Натискът е страховит. Нападат отвсякъде – и от Гърция, и от Турция", посочи Борисов. 

Няколко минути след като премиерът в оставка го потърси, представител на „Гранична полиция“ се появи пред медиите и посочи, че за първите 3 месеца има около 4-5 пъти увеличение и на двете граници.

„Справяме се към настоящия момент. Има увеличаване на миграционния натиск. На гръцката граница също става доста динамично. Има допълнително командировани служители. Имаме достатъчно технически средства, вертолетите също се използват", посочи той. 

Премиерът в оставка Борисов се ядоса на въпрос на журналист за утрешните консултации при президента за състава на ЦИК и контрира с изказване за "къса памет", че ситуацията с ковид е много по-важна и че се забравя през какво премина страната за повече от година. 

„Не мога да схвана тази къса памет. Представете си с този риск, който поех, какво щеше да стане, ако тази вълна беше отишла на 10 000 заболели, както в съседна Турция. Днес да бяхте вързани вкъщи до 21 май. Хайде да сравняваме, защото много обичаме да го правим. Много ни ядоха ушите. Да извадиш от другите държави тези ваксини, за да дойдат за българите, аз съм много благодарен. Нека тези, които утре правят служебното правителство, да имат едно на ум, че хората от другите държави много внимават в нашите изказвания, когато ги молиш за помощ, когато ти трябват. Тогава си спомнят за едни такива думи като "мекерето" на този или онзи“, допълни Бойко Борисов.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?