Следвайте ни

Стефан Янев: Може да има нови уволнения, най-важен е професионализмът

Служебният премиер определи предишното управление като некомпетентно и корумпирано

viber icon

"Принципът за назначенията и уволненията винаги е бил един - професионализъм. Ако се наложи, ще има още уволнения".

Това заяви служебният премиер Стефан Янев по БНТ, анализирайки първите си 30 дни в управлението.

Запитан допуснали ли са и грешки, Янев отвърна: "Разбира се. Навсякъде. Ние сме живи хора и грешим. Поправяме ги в движение и продължаваме напред". Той се съгласи с водещата, че сред тях са казусите "Спецов", "Кантарджиев" и др. За новоназначения шеф на НАП министър-председателят коментира, че тече проверка. "Както е назначен, така ще бъде санкциониран или уволнен в зависимост от установените нарушения", заяви Янев.

Предишното управление Стефан Янев определи като некомпетентно и корумпирано, а вземането на решения - странно. "На практика то е ставало с малки групи от хора без да се ползва експертизата на специализираната администрация. Тип управление, което не отговаря на стандартите и потребностите на хората... В управлението на държавата има вкоренени корупционни практики", каза премиерът. Той описа корупцията като "почти йерархична структура - отгоре-надолу. Говорим не за милиони, а за милиарди, непрозрачно раздадени предварително с договори за бъдещи действия", заяви той, давайки като пример Автомагистрали и ДКК. "Тези сложни схеми ги е създала държавата", заяви Стефан Янев. Той обяви, че там, където има данни за престъпления, те ще бъдат дадени на прокуратурата, а други - на специализирана комисия в следващия парламент.

Стефан Янев коментира и сложните отношения България - Република Северна Македония в контекста на предстоящата визита на премиера на западната ни съседка. "Не мисля, че България в момента е в ситуация да отстъпи или да прави компромиси с позицията си. Г-н Заев го очакваме утре, аз съм му предложил да седнем по добросъседски, да разговаряме и да търсим решение, може би в близките месеци... България няма да отстъпи от позицията си", категоричен е служебният премиер.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

До Мецо

До Мецо

17.06.2021 | 04:44

Много далече си от действителноста! Първо : ГЕРБ НИКОГА не са представяли програма и концепция! Техния създател и "идеолог" дойде от подземния свят на мафията. И вместо бандитска групировка - той я именува "пария". ТОЙ през живота си се е ползвал от облаги на вуйчо и свако и е стигнал до пожарната. Второ - ТОЙ спечели ЧЕСТНО само едни избори. От там нататък се включи Цецо Ушето с чувалите и проф/ана/ М. Костинбродски като "пребротел" - фалшификатор. А през това време хунтата Бокова крадеше и лъжеше. Но всяко начало си има и край!

Отговори
5 3
Господин  Василев

Господин Василев

16.06.2021 | 23:53

Аз лично съм потърпевш от от злобата наречена ГЕРБ, замалко да стигна лудница, затова че не бях от тяхната глутница така че по спокойно, всяко зло си намира майстора.

Отговори
6 2
Чифутска сган ВЪН от България

Чифутска сган ВЪН от България

16.06.2021 | 23:17

Пожара на ЗЛОБАТА вие чифутска сган вие сте подпалвали където и да сте по Света Божий За тей сте клани горени изтребвани като хлебарки Вашата наглос т тъпотия лакомия мързел интриганство подлост лъжа сте известни в целия Свят А оня купчина от изпражнения чифутски наречена ГРОБ ще изчегъртаме от нашия живот и ще ви пратим в ГРОБ или тикета и беж от България Все още имате опцията преди да сте станали калъпчета сапун България се изчиства от чифущина Юда България на Българите който милеят за тази страна на дедите им

Отговори
1 1
Тони

Тони

16.06.2021 | 22:59

Кой, ще понесе отговорността за падналия изтребител и загиналия пилот, нали вие сте света вода, защо потулвате случая? #КОЙ е виновен!!!!

Отговори
5 6
Тема за размисъл

Тема за размисъл

16.06.2021 | 21:45

Бях в ГДР навремето. Оказасе, че главния инж на завода е бивш член на НСДП на Хитлер /пенсионер/. На въпрос към директора на фирмата защо го държат, отговора бе много неочакван, но в десетката. Той каза - все още нямаме потготвен кадър, който да го замени пълноценно. Та, ако тези калинки и бръмбари си гледаха и вършеха работата, някой би ли ги уволнил?

Отговори
7 7
Размисъл на тема

Размисъл на тема

16.06.2021 | 22:58

Уволненията са политически, всички които са отстранени имат много добри постигнати професионални резултати. Но дори и това не е големият проблем а назначаването на тяхно място на съмнителни личности с явни връзки с престъпността и руските разузнавателни служби.

Отговори
4 5
Цецо

Цецо

16.06.2021 | 21:36

Рая,нямаш представа и за това те репикирам. Не уволненията, а назначенията са били на времето политически. Ако ти не си от тези назначения,чудно защо защитаваш хора,които си напълниха чекмеджетата с народни пари?

Отговори
10 6
Мецо

Мецо

16.06.2021 | 22:50

Естествено, че са били политически глупако. Вече дванадесет години ГЕРБ излиза с политическата си програма за управление и печели изборите и продължава да ги печели. А тази калинка Янев кой е гласувал за него за да прави "професионални" назначения? Задачата на този кълвач е да организира честни избори, но до този момент няма индикации за организирането на такива, а умишлено съботиране на държавата с цел измъкването на престъпниците от затвора и връщането на заграбените им пари и панически опити да се докопа информацитята за връзката на Радев с руснаците.

Отговори
7 6
Милия

Милия

17.06.2021 | 09:42

до няколко години твоя Герб ще е спомен като НДСВ.

Отговори
3 1
Рая

Рая

16.06.2021 | 19:57

Нищо добро не ни чака! Уволненията са политически!Ясно е и на децата от детската градина!

Отговори
16 11
Сик

Сик

16.06.2021 | 20:29

Във всички бели държави шефовете на служби при смяна на властта сами си подават оставките и оставят новите управляващи да преценят далии са им нужни. Само вие гербавите калинки оревахте орталъка, че ви махат и то след 12 години крадене.

Отговори
16 12
глупа ко,

глупа ко,

16.06.2021 | 21:29

твоите хора са ВРЕМЕННИ!!! Чорапите ще бъдат изхвърлени като непотребен, мириз лив бокл ук! Готви се за 11-ти!! И ЗА СЛЕД ТОВА!

Отговори
10 8
Василев

Василев

16.06.2021 | 22:44

Бива злоба, бива, ама чак до разяждане е прекалено.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?