71
Следвайте ни

Стефан Янев и Бойко Рашков за пламналия автобус: Хората са на въглен, картината е ужасяваща ВИДЕО

viber icon

Още не се потвърждава или отрича дали българин е сред загиналите в трагедията

Това е една трагедия, която ни разтърси. Ще се разследват причините за инцидента, при който загинаха 46 души. Към този момент единствено, което можем да направим, е да изкажем съчувствие към близките на загиналите. Да се надяваме, че ще изведем правилните поуки. Автобусът е с регистрация от Р Северна Македония. Заев е информиран и по неофициална информация той пътува насам.

Това заяви премиерът Стефан Янев от мястото на инцидента на АМ "Струма", при който автобус се запали и загинаха 46 човека. Той отказа да потвърди или отрече дали българин е сред загиналите в трагедията.

Картината е ужасяваща и не всеки може да издържи на нея. В детайли трагедията ще се изяснява в хода на разследването. Не е за гледане. Такова нещо не съм виждал досега. Хората са скупчени и на въглен вътре и затова никой в момента не може да каже колко на брой са вътре хората, нито да се идентифицирани, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Шефът на националното следствие Борислав Сарафов съобщи, че се работи по две версии, едната от които е човешка грешка, а другата техническа неизправност. Той каза още, че са пътували четири автобуса на един собственик. Те са се връщали от Истанбул. Затова и не се изключва хора от един автобус да са се прехвърляли от един автобус в друг.

Биолози, които ще вземат ДНК проби, пътуват за мястото. В изгорелия автобус са пътували 52-ма, от които 12 деца. Децата са загинали. 7 са в "Пирогов". Най-младият от тях е на 16-17 г.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бог да ги прости!

Бог да ги прости!

23.11.2021 | 08:08

Лека им пръст!

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?