46
Следвайте ни

Стефан Янев: Бих обмислил покана за министър, когато я получа ВИДЕО

viber icon

Служебният премиер Стефан Янев направи своеобразен отчет за дейността на двата служебни кабинети, чийто министър-председател беше по назначение на президента Румен Радев. Янев нито потвърди, нито отрече варианта да остане и в редовен кабинет като министър на отбраната.

Той отчете успешно организирани два избора, гарантира, че политиката ни за Северна Македония остава непроменена и посочи, че предприетите мерки на правителството за ограничаване на коронавируса вече работят.

"Обещах на българските граждани, че докато съм премиер, няма да налагаме локдауни, обещанието го изпълних. Ние избрахме тези мерки като по-мек вариант", коментира в интервю по БНТ Стефан Янев относно зеления сертификат. Връзката между зеления сертификат, заболеваемостта и начина, по който функционира системата, ни дава увереност, че сме на прав път", добави той. И обобщи, че мерките дават резултат.

Стефан Янев разкри още, че "няма неваксинирани министри".

Президентът Румен Радев не се е месил в решенията на МС, гарантира още премиерът.

"Президентът Радев, по моя информация, не се е месил в нито едно решение пряко. Ако някой от министрите е разговарял и са се съветвали, това е съвсем различно, той е държавен глава, но пряко вмешателство той няма за нито едно решение", каза Янев.

"Институционалността е начинът, по който функционират властите, решенията, които сме взимали колективно като МС, отговорност носим всички ние", каза още служебният премиер.

Той не отговори дали ще бъде министър на отбраната в новото правителство. "Аз бих обмислил такава покана, когато я получа, но нека не избързваме", коментира той, но подчерта, че първо иска да види политиките на бъдещото правителство и коалиция, и дали той лично би се съгласил с тях.

 "Институционалността е начинът, по който функционират властите, решенията, които сме взимали колективно като МС, отговорност носим всички ние", каза още служебният премиер.

Спирането на корупцията Янев изведе като основен проблем на обществото. "Почти няма министерство, което да не е подало такива сигнали", разкри той.

"Надеждата е по-бързо да се състави мнозинството, по-бързо да започне да работи редовното правителство", коментира служебният премиер и добави, че в почти всеки сектор редовните министри ще имат полезно наследство от служебните, което да доразвият.

"Политиката към Северна Македония остава непроменена, там изненади няма", гарантира служебният премиер и обобщи, че казаното по темата Крим от президента няма да има лош отзвук.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?