Следвайте ни

Става страшно! Рашков дава на съд МВР шеф заради Пловдив

viber icon

Задава се съдебно дело на министър Бойко Рашков срещу отстранения директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков. Последният обяви, че МВР шефът го натискал да арестува директора на пловдивската полиция Рогачев.

„Не виждам смисъл да коментирам изказване на служител, който вече не се ползва от моето доверие. Аз съм снел доверието си от него по сериозни причини“, каза вицепремиерът пред bTV по повод обвиненията за натиск.

Банков заяви и че Рашков е искал от него шефът на полицията в Пловдив да бъде арестуван в болницата.
„За това вече ще му потърся отговорност, тъй като няма нищо вярно“, заяви силовият министър.

И говори по друга гореща тема - за отнетия достъп до квалифицирана информация..

"Към онзи момент, за който се пише в медиите, аз съм бил завеждащ катедра „Наказателно-правни науки“ в УНСС. Не съм имал абсолютно никаква служебна необходимост да имам достъп до класифицирана информация“.

Това заяви пред Би Ти Ви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод казаното от бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, че е с отнет достъп до класифицирана информация за срок от 3 години, като отнемането е станало преди две. 

„Пита се в задачата защо към онзи момент не са обявили този факт в медиите? Защо този човек обявява този факт, ако е факт, сега, когато аз заемам длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи? Кому е нужно това след няколко години да се изнася в медиите?, попита Рашков.
Той допълни, че Георгиев не може да го уязви, защото „е твърде скромен в много отношения“. По закон със своето назначаване всички министри придобиват достъп до класифицирана информация.

„Преди да се изказват такива като Димитър Георгиев, добре е да се справят със закона. Поне този текст да бяха научили от Закона за защита на класифицираната информация и когато се изказват, да се изказват компетентно“, заяви Бойко Рашков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Николай Георгиев

Николай Георгиев

28.05.2021 | 21:51

Рашков е противно и злобно комунистическо изчадие.Нямат край тези мръсни комуняги .Боже опази България от тези уроди .

Отговори
6 1
Тошо

Тошо

28.05.2021 | 20:20

Като арестува шефа на 3то се надуваше айде сега от болницата в ареста,щот всичко се връща!после като вкарат и Рашков ще заспи града

Отговори
3 2
Тошко

Тошко

28.05.2021 | 10:11

Рашков все още не може да осъзнае, защо му е отнет достъпа до информация и продължава да използва вратички за да се оправдава!

Отговори
5 4
БКП

БКП

28.05.2021 | 08:04

ДЪРТ КОМУНИСТ И НА ДЕЦАТА Е ЯСНО , ЧЕ ИЗПЪЛНЯВАШ ВЕНДЕТА НА ПЛАМЕН УЗУНОВ

Отговори
11 4
Злобен

Злобен

27.05.2021 | 21:34

Мале този с бялата коса от злоба, злъч се дави. Как ли работят хората при него.

Отговори
25 11
Пълно е с неграмотни коментатори

Пълно е с неграмотни коментатори

27.05.2021 | 20:41

Като този по-горе! Правилно или не - това са били изискванията към момента, когато сме били във ВУЗ, за разлика от тези, не знам как да ги нареча, които умуват по темата. Сигурно е изкарал ср образование с една тетрадка в задния джоб, но е компетентен по темата за научния комунизъм. А зададе ли този въпрос към Иван Костов? Мишоци!

Отговори
13 6
Де бре Рашков

Де бре Рашков

27.05.2021 | 19:10

Ами Рашков кога се явяваше на изпити по предмета Научен Куманизъм за да растеж в кариерата не си ли даде сметка че това Научно фантастично четиво е написано от дедите на оня който сега плюе по теб Чифут прикрит с Българското име Георгиев Пеев или Драганов служещ на Чифутите Подкрепян от чифутите Жив Юда Рашков Колко време ти трябва да ти увре комунистическата глава за да разбереш колко е бил прав Майн Фюрер чичко Адолф и що е сакал цялата чифутска пасмина да ги види във вид на калъпчета сапунчета И ако не внимаваш шъ тъ сготвят в собствен сос по стара еврейска рецепта

Отговори
12 21
Б. Б.

Б. Б.

27.05.2021 | 18:50

Само така адаш. Смело напред и им разкажи играта. Подпукай и мамин Тотю.

Отговори
25 20
Старшина потомствен

Старшина потомствен

27.05.2021 | 18:47

Стефчо стига си ревал като магаре ами разбери че работиш в МВР и заповедта на по висшия трябва да я изпъняваш.

Отговори
27 11
Дос

Дос

27.05.2021 | 20:30

Мъчно му е за службицата

Отговори
14 3
Иванов

Иванов

28.05.2021 | 01:10

Не пиши глупости!Никой няма право да мачка никого!Това не е ранния социализъм!

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?