Следвайте ни

Стана страшно: Изпреварихме Италия по брой починали от Covid-19 на ден

viber icon

Фатален е днешният ден за България, след като задминахме Италия, която до момента държеше рекорда по брой починали на един милион души от коронавирус. 

Анализът е на математика и експерт по управление на кризи Петър Велков. След като тази сутрин беше обявено, че жертвите на коронавируса за последното денонощие са 106-ма, Велков написа във Фейсбук:

"Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, защото у нас няма сухите съчки", Мангъров, май 2020

Италия: най-много починали за 1 ден в пика - 27.03: 15,24 души на 1 000 000.

България: най-много починали за 1 ден - 10 ноември: 15,30 души на 1 000 000 и ще катерим.

Още през май месец доказахме с много данни защо Мангъров дори статистически не беше прав. А структурно, концептуално и научно ни най-малко..."

 

Той твърди и че в момента в София дневната смъртност е около два пъти по-висока от обичайната за предходните години, пише Дир.бг.

Математикът и експерт по управление на кризи отправи и емоционален апел във връзка с презапасяването с лекарства, което опразни аптеките от важни медикаменти:

"Моля ви, хора! Спрете да купувате лекарства! Не се презапасявайте, поне, без да сте болни. Имам близки, за които НЕ мога да намеря лекарства. Имам десетки познати, за които НЕ можем да намерим лекарства. Има стотици непознати, които ми пишат. Има хиляди хора, болни от много други заболявания, за които тези лекарства са ЖИВОТОЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Дори за бременни, които могат да загубят дечица... лекарства няма!".

Велков не скри и възмушението си от назначаването на доц. Мангъров за шеф на ковид-отделението в Инфекциозна болница и апелира за назабавен лекдаун:

"От днес ако хванете Ковид, има шанс да попаднете на Мангъров, който да ви лекува. Ако другите причини да спазвате мерките не ви стигат, ето ви още една. Безобразие! Подигравка! Локдаун веднага! Носете маска!"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Имам много думи

Имам много думи

11.11.2020 | 00:55

Първия мъртъв си ти Кът са събудиш провери

Отговори
0 0
Нямам думи

Нямам думи

10.11.2020 | 20:42

С Мангъров яко ще се мре! Утре сто и кусур починали! Дерзайте т.ъпи политици

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?