Следвайте ни

Стана ясно кой държи обекта с оголения кабел, убил 16-годишното момче в София

viber icon

Вече е ясно кой държи обекта в София, от който оголен кабел уби с ток 16-годишното момче на пешеходна пътека на бул. „Акад. Иван Гешов“.

Павилионът, свързан със смъртоносния кабел, се стопанисва от търговско дружество, регистрирано във Варна. Обектът на „Дениа 2016“ ЕООД е вписан в търговските регистри на общината като функциониращ от 2016 г. Това съобщиха от администрацията на столичния район "Триадица". Фирмата е регистрирана във Варна.

"Трагичният инцидент ни разтърси не само като служители, но и като хора, и като родители. Считаме, че истината за случилото се не бива да остане неразкрита, нито отговорните лица-ненаказани", се казва в съобщението от Район „Триадица“. В името на разкриването на истината, районният кмет Димитър Божилов (Демократична България) е сформирал работна група от експерти, която днес е извършила оглед на мястото на инцидента и сне снимков материал, като данните от тази проверка ще бъдат предоставени на разследващите органи.

В шахта, разположена в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента са изведени подземно два електропреносни кабела. Тези кабели са поставени надземно в близост до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и уличен стълб до два частни търговски обекта:

- Първият търговски обект, разположен на общинска територия и свързан с единия от двата кабела, не функционира и няма схема за поставяне.

- Вторият търговски обект, свързан с оголения кабел, който най-вероятно е причинил токовия удар, е разположен на територията на двора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД. Този обект не е функционирал към момента на проверката, извършена днес, 15.02.2021г. Съгласно наличните данни в районната администрация, този обект се стопанисва от търговско дружество „Дениа 2016“ ЕООД, регистрирано в търговските регистри на общината като функциониращ обект от 2016г. Обектът се експлоатира в двора на болничното заведение въз основа на договорни правоотношения, сключени между дружеството и болницата през 2016г. По отношение на този обект е водена преписка за узаконяване, но и за премахване. И двете са приключили с изискване за информация от областна управа и болничното заведение, заявено от районната администрация през м. май, 2019г., по което до днешна дата няма отговор.

- По първоначални данни, четири от петте търговски обекти в района на инцидента са били захранени с електричество от захранващ кабел, прокаран под бул. „Акад. Иван Гешов“ и след булеварда- чрез въздушно прокарване, съобразено с предписанията на електроразпределителното дружество, по светофарен стълб, който днес не е наличен. Проверката показва, че при премахването на този стълб през 2018г. е била извършена и манипулация на кабелите към търговските обекти, прокарани по настоящото трасе.

Във връзка с горното, районната администрация адресира писма до Софийска градска прокуратура, електроразпределителното дружество, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, министъра на здравеопазването, областната управа на гр. София, СДВР, „Улично осветление“ ЕАД и дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община с молба за съдействие и предоставяне на информация, която да послужи на разследващите органи за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент.

Район „Триадица“ ще продължи да съдейства на всички органи, ангажирани с разследването, за да бъдат предотвратени подобни случаи в бъдеще, а виновните лица да понесат своята отговорност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Тежката  дума

Тежката дума

15.02.2021 | 23:32

Трябва да бъде дадена от Теменужка. Кабела е част от електропреносната мрежа до електромера в края на злополучния кабел. За него има разрешително и организирана подръжка съгласно правилниците за експлоатация на електрическите уредби.

Отговори
5 1
Точно в целта

Точно в целта

15.02.2021 | 22:24

Да бе Да Много си точен Това всичкото става под носа на Червенокафявата мафия наречена ГРОБ и червенокафявата Фандъчка

Отговори
6 1
Нали

Нали

15.02.2021 | 22:22

Ето до къде води негативизмът на президента Радев, Корнела, МаяМа и генерал Гном! Безсилието на цялата червена гмеж води до омраза, омразата до страх а страхът до злоба и негативизъм! Те yбиха момчето!

Отговори
4 10
Радо

Радо

15.02.2021 | 22:05

Правят се всички на луди . Никое физическо или юридическо лице не може да се присъедини само ... Виновните са записани на касовата бележка на сметката в графа пренос на ел.енергия . Щом е преди електромера виновни са доставчиците

Отговори
10 2
Петя

Петя

15.02.2021 | 21:50

Този работник, който е оставил кабела така и си е отишъл спокоен в къщи, трябва да се спре да работи тази работа, защото ше има и други такива случай от него. И трябва да си получи заслуженото. Ако, е иставил кабела открит нарочно, значи, че това е убийство, защото всеки знае какво се случва в такива случаи.

Отговори
15 0
Батко

Батко

15.02.2021 | 21:39

Нормално, докато в обществени имоти се позволява на всякакви "ел-техници" да си правят каквото си искат, ще има още трупове. ГЕРБ ми е гарант!

Отговори
4 4
Натали

Натали

15.02.2021 | 21:53

Това, че има безсъвестни хора, няма нищо общо с ГЕРБ.

Отговори
7 10
Калоян

Калоян

15.02.2021 | 21:29

Гадове мръсни и алчни, дете убихте! Бял ден да не видите!

Отговори
7 0
ЕЙ БОКЛУЦИ,

ЕЙ БОКЛУЦИ,

15.02.2021 | 21:25

ИСКАМ ГЛАВАТА НА АХЛАДОВА!

Отговори
6 2
Птича работа

Птича работа

15.02.2021 | 21:17

И фирмичката съвсем случайно долетяла от Варна като гларусче и си свила гнезденце в Софето Сега туй гларусче дали не е отлетяло към топлите страни нейде към Дубай

Отговори
7 2
Док

Док

15.02.2021 | 21:07

Бялата мафия е виновна. Лакоми г.зове.Не им стига че точат касата ами и от наеми искат да лапат

Отговори
5 5
Лека корекцийка

Лека корекцийка

15.02.2021 | 21:43

"Отборът" не е "бялата мафия", а тъмночервената.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай