Следвайте ни

Съседка на хвърленото от моста дете: Майката не е жертва

viber icon

Три дни след жестокото убийство в Габрово, при което Дилян Бетев хвърли от мост петгодишния си син Дариел, съседка на семейството избра да разкаже другата гледна точка за родителите и отношенията в семейството им.

Зорница Д. живее в същия блок и вход и твърди, че познава добре убиеца, съпругата му и жертвата. „Не мога да остана безучастна и да гледам как обивняват за всичко бащата и го изкарват единствено него виновен, а Петя излиза като жертва и добра и грижовна майка. И двамата са еднакво виновни за случилото се. Бяха ненормалници и постоянно се караха”, твърди комшийката.

Тя разказва, че в семейството непрекъснато имало кавги и се чували виковете на Петя. „Това обаче не бяха викове от бой. Тя крещеше по бащата и детето: „Мразя ви! Не мога да ви дишам, изроди! Вървете на майната си!”

И двамата не бяха никакви родители. Оставяха детето само да се разхожда по тъмнините, а те играеха табла и пиеха на една маса пред блока. Бащата неведнъж ми е споделял, че Петя не иска изобщо да се грижи за детето и се е заканвал да я напердаши, защото тя оставяла малкия болен и не искала да му дава лекарства, да го лекува.

Не е вярно, че Дилян не обичаше Дариел. Обичаше го много! Постоянно тичаше с него по болници, когато се разболее. Купуваше му нови играчки, глезеше го. Не знам какво го е накарало да извърши това ужасно нещо. Но със сигурност майката също има вина, защото тя го е довела до това състояние”, убедена е съседката Зорница. Тя разказва също, че нито веднъж не е виждала майката в кръв, а за поведението на „тормозената” жена споделя: „Излизаше късно вечер, облечена като евтина проститутка и заминаваше някъде чак до сутринта. Категорично заявявам, че майката в никакъв случай не е жертва на домашно насилие.”

Зорница също споделя нещо, което казаха и останалите съседи и живеещи в квартала – че през последните месеци майката Петя изглеждала бременна и имала коремче. След като се върнала след две седмици, прекарани в неизвестност обаче, коремчето й го нямало. Комшийката вижда също противоречие в думите на майката. „Първо казва, че Дилян е заплашвал да ги убие и двамата. След това тя изчезва, като оставя детето на насилника. Това поведение на грижовна майка ли е?” Жената намира обяснение и за причината, подтикнала бащата да убие детето: „Той не работеше никъде и нямаше пари, за да гледа детето сам. И затова сигурно е решил да го убие, за да се отърве от него.”

Комшийката отрича също твърдението, че бащата убиец е бил наркоман. „Никога не съм го виждала да бъде в неадекватно състояние. В семейството си може да id се карали, но с останалите хора от блока и от квартала, беше учтив. През зимата ми е помагал да изкарам колата, чистеше и ринеше сняг през блока, помагаше ми когато се прибирах с чанти с покупки. Никога не е бил пиян или надрусан.”

Съседи на семейството на убиеца пък разказват, че в деня, когато Милен бил арестуван, жена му Петя се прибрала в жилището. Но не била сама. С нея имало мъж, с когото са забелязани няколко пъти да излизат и да пушат цигари на балкона. Съкварталците й предполагат, че този мъж най-вероятно е мистериозният любовник, при когото жената е прекарала две седмици, след като напуснала дома си.

Източник: monitor.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Някой

05.07.2019 | 21:47

"майката", ако можем да я наречем така трябва да понесе цялата вина....за мен тя е без отговорна кучка и трябва да получи заслужено наказание.за какво тичат след нея медиите???тя е най виновна... Истинската майка никога не изоставя детето си!!! На такива"майки" трябва да се взимат децата, а не на бедни но обичащи децата си!!!

Отговори
44 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?