1553
Следвайте ни

Спортният министър издирва 15 милиона лева, потънали в салони

viber icon

През 2020 година са сключени договори за изграждането на салони в училища в различни краища на страната на стойност 15 млн. лв. До днес не е изпълнен нито един. Това обяви в ефира на "Карай направо" министърът на спорта Радостин Василев. По думите му единствено по един от проектите е започнало проектиране.

"Няма изграден нито един спортен салон. Установихме, че гаранциите на някои от изплатените договори са изтекли. Виждаме класически пример от автомагистралите. 15 милиона лева - година по-късно договорите са изтекли и няма изпълнение, а парите ги няма", обясни той.

Министърът беше категоричен, че предстои изясняване къде са изчезнали парите.

"Поискал съм възстановяване на всички авансово платени средства. Има конкретни лица, които са имали задължения за дейности, които не са извършени. Умишлено двете страни явно са се разбрали салони да няма, но парите да бъдат платени. Ако средствата не бъдат възстановени, ще сезирам всички компетентните органи", добави Василев.

Спортният министър уточни, че по темата е разговарял с вътрешния и финансовия министър. Запознат е и премиерът.

"Фирмите, които са сключвали тези договори, не би трябвало да са тайна. Към момента едва ли ще бъдат възстановени средствата. Става въпрос за не големи и известни фирми. Вероятно са били създадени с конкретна цел", каза още той.

Според министъра всичко, което се е случвало през последните 12 години в спорта, не се е случвало по определените правила, а по вторични заповеди от някого по телефона.

"Тепърва ще бъдат обявени поетапно безобразията в спорта", категоричен е Василев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Просветна ми

Просветна ми

16.01.2022 | 09:11

Сега става ясно как ББ с лека ръка раздаваше на ляво и надясно пари - за манастир, за стадион на село без жители, за всичко - с лека ръка. Крадени пари лесно се прахосват. Но кога ще има възмездие ? Има достатъчно материал вече. Освен това у нас присъдите са за най-тежко престъпление - няма сумиране. Тъй, че е време да застане пред съда. А ако има и други "прояви", то присъдата може да се коригира с по-тежка - без да се сумира. Народът иска това - справедлив съд за кражбите, за суджуците, за Ало Ваньо, за шкафа, за тефтерчето...... Справедлив съд! Дано - крайно време е.

Отговори
3 2
Подсетен

Подсетен

16.01.2022 | 00:22

И аз издирвам 15 милиона лева. Миналата година ги скрих някъде в нас и не мога да се сетя къде.

Отговори
4 2
Ханя

Ханя

15.01.2022 | 23:07

Затвор!!!!

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?