Следвайте ни

Спортен лекар: Борисов пак ще може да вкарва голове

viber icon

Няма пречки след възстановяването си от операцията на менискуса Бойко Борисов отново да излезе на игрището и да вкарва голове. Това коментира пред „Марица“ пловдивският ортопед и специалист по спортни травми д-р Георги Касабов по повод новата контузия по време на футболен мач на премиера в оставка. 

Той посочи, че Борисов е взел най-правилното решение, а именно операция от спешен порядък. „Колкото повече чакаш, това може да доведе до артроза на самата става. Освен това, изчакването пречи на ходенето, пострадалият се обездвижва. Налага се операция“, обясни д-р Касабов. 

Спортният лекар коментира, че подобна травма – разкъсване на менискуса, зависи от килограмите. Може да се получи при падане или при удар в крака.

„Менискусът се усуква и разкъсва, вдига се и блокира колянната става. При такава ситуация е желателно по най-бързия начин да се оперира. Колкото по-бързо се случи, толкова по-малко ще са последствията за самата става“, подчерта пловдивският медик. 

Днес самият Борисов обясни, че утре ще бъде изписан от "Софиямед", където беше опериран за пореден път от д-р Антони Георгиев, известен като Тони Коляното. Лидерът на ГЕРБ разказа за перипетиите си заради увлечението си по футбола пред пациентки от съседна стая в столичната болница. 

"Хората ми викаха: "Не ходи да риташ топка", обаче акъл не расте. Аз тук три имам операции на лявото (сочи коляното си), а на дясното това е втора. Общо пет", разказа днес Борисов. Засега не е ясно кога той ще хвърли патерицата, с която се появи днес за среща с кандидат-министрите на проектобинета на ГЕРБ.

Според д-р Касабов, 30 дни рехабилитация след отстраняването на травмата са достатъчни за възобновяването на формата на човек на 100 %.  „Отново може да се играе и няма никакъв проблем за това“, каза спортният лекар по повод футболните перспективи пред 61-годишния Борисов. Преди време той се изявяваше като тежък таран с №13 на тима на "Витоша" от Бистрица, известен повече като "Бистришките тигри".  Политикът дори постави рекорд за най-възрастен картотекиран професионален български футболист.

Относно спортуването, травмите и това дали възрастта е фактор човек да се откаже да зилиза на игрището, д-р Касабов посочи, че всичко зависи от личния избор и как се чувства човек. Сподели, че има пациенти на по 65 години, които не спират да играят и са с младежки дух. 

Рискът с хора като Борисов, които имат серия от контузии на коляното обаче е доста сериозен.

„Всяка следваща операция води до по-бързо износване на ставата. Но ако е в спешен порядък, няма избор и трябва да се направи“, категоричен е пловдивският специалист. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Тина Г.

Тина Г.

20.04.2021 | 20:14

Ако буци мисли за другите, ще се ваксинира - среща се с мнооого индивиди. Произхода ли ???

Отговори
2 1
тинтитири - минтири

тинтитири - минтири

20.04.2021 | 20:09

А кой ще е вратарят?

Отговори
2 0
Предположение

Предположение

20.04.2021 | 20:42

Мата Хари?

Отговори
2 0
МАЙТАПЧИЯ

МАЙТАПЧИЯ

20.04.2021 | 17:45

Като ти е опериран ДЕСНИЯ КРАК, патерицата не се ползва с ЛЯВАТА РЪКА АЛООООО! Излагате се като кифладжии!

Отговори
6 3
Киро

Киро

20.04.2021 | 17:07

Човек дето не смее да се появи на улицата в София и се крие по селата очаквате да вкарва голове. Ще вкарва - в затворническите отбори на Централния софийски затвор.

Отговори
5 3
Д-р Докуленков

Д-р Докуленков

20.04.2021 | 17:30

Така, една операция на минискус при доц. Георгиев в София мед с избор на екип струва 7000лв!Умножени по 5=35000лв!Платил ли си в този човек за тези операции?

Отговори
2 3
Граматиков

Граматиков

20.04.2021 | 16:14

Ще ги вкарва със сигурност, ако се подмлади с 30 години и отслабне с 50 кг.

Отговори
6 1
Зрител

Зрител

20.04.2021 | 15:21

Толкова забавен и скъп филм в българската политика е нямало.

Отговори
9 4
Пловдивчанин

Пловдивчанин

20.04.2021 | 15:06

Здраве и още много успехи господин Борисов!

Отговори
9 13
Славчо:

Славчо:

20.04.2021 | 16:41

Ей, напълни се с п*дали тоя наш хубав град - то не е "Нали", не е "Пловдивчанин", не е чудо... обаче имам известни подозрения, че е гейчето е едно и също, само си менка НИКовете, за да изглеждат повече ГЕРБавите??!!

Отговори
5 3
Майна

Майна

20.04.2021 | 14:39

Ще ги вкарва в затвора! До тогава народа ще му го вкарва отзад в анала с 300

Отговори
12 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?