2374
Следвайте ни

Спор между животновъди прерасна в саморазправа, унищожиха и земеделска техника ВИДЕО

viber icon

Заплахи и умишлено унищожена земеделска техника - това е резултатът след спор между животновъди в странджанското село Ново Паничарево.

Причина за напрежението е спор за 160 декара пасищна земя. Конфликтът вече е довел до 6 съдебни битки. Тодор Димитров има ранчо с овце и кози, което управлява близо 30 години в землището на село Ново Паничарево, предаде NOVA.

След няколко предупреждения да напусне земята, взета под наем вече от друг животновъд, в крайна сметка се стига до нахлуване в земите и рязане на инвентар. Една цистерна вече е нарязана на скрап от Йосиф Костов, а вълната от животните на Тодор е изхвърлена на земята като безстопанствена. Причината - документ за въвод за владение на пасището.

Йосиф е категоричен, че ще събори и кошарите, както и че ще изгони овцевъда. До събаряне на постройките не се стига заради намеса на полицията.

„Тези вещи са в мои имоти. Имам въвод и според ГПК те са изоставени. Аз мога и трябва да се разпореждам с тях, тъй като те не са се разпоредили с тях, въпреки че са имали законно указан срок да направят това”, коментира Йосиф Костов.

Адвокатът на овцевъдите Ненчо Драгнев определя действията на Йосиф като самоправство, въпреки че животновъдът от година опитва да накара фермерите с овце да освободят земите. Той настоява общо шестте дела по спорния казус да приключат и на последна инстанция.

„Той като наемател има право само да държи, но няма право да разрушава никакви сгради, никакви навеси, никаква техника, тъй като държането не презумира такива действия”, категоричен е Драгнев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?