Следвайте ни

Спират камионите през прохода Петрохан от понеделник

viber icon

Достъпът на камиони над 10 т през прохода "Петрохан" ще бъде спрян от 2 ноември, уведомиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 т, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол.

От 2 ноември тежкотоварните коли ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - Мездра - Нови Искър през Искърското дефиле. Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79, пише "Монитор".

Строителите на участъка Ребърково - Лютидол работят с максимална мобилизация, за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро, посочват от АПИ, като допълват, че допълнителен обходен маршрут за коли до 4,5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни обходни маршрути.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай