Следвайте ни

Спира вносът на стари дизели

Държавата ще вдига екотаксите за автомобили над 5 години

viber icon

Европа да врътне кранчето за износ на стари дизели към по-бедните държави. За това ще настоява България пред Брюксел, обяви министърът на околната среда и водите Нено Димов. Страната ни ще иска и ясен регламент по темата. 

 

Табуто да важи за държавите, които забраняват за движение старите дизелови автомобили. Стане ли факт, те няма да имат право да ги изнасят, ако не отговарят на определени екостандарти. Така бедните българи няма да могат да си внасят бълващи отрови коли. Вероятно обаче возилата втора ръка у нас ще поскъпнат. 

 

Ще се приемат и мерки за насърчаване на купуването на нови и електрически автомобили. Смятаме екотаксите за електромобили да бъдат премахнати, за хибриди да бъдат значително намалени, както и за нови автомобили. За колите до 5 години екотаксите да бъдат запазени, а за по-старите да бъдат увеличени, обясни намеренията министър Димов. 

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?