2374
Следвайте ни

Спецпрокуратурата реши за гражданството на Кирил Петков ВИДЕО

viber icon

Казусът за гражданството за Кирил Петков е от особен обществен интерес, тъй като той е министър-председател. От предходно изявление знаете, че от август месец в спецпрокуратурата бе разпоредена проверка относно двойното му гражданство. Това заяви Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

На 13 декември е поставен отказ от образувано на досъдебно производство от Специализираната прокуратура. С оглед за разсейване на съмнения, те са изпратени на Софийската районна прокуратура по компетентност.

Мотивите на наблюдаващия прокурор са, че не са събрани данни, че Петков е бездействал по служба или е превишил правата си. Затова не е образувано досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление във връзка с действията му в Българската банка за развитие (ББР), заяви говорителят на СП.

Относно декларацията пред КПКОНПИ за имущество, самите твърдения за невярно деклариране сами по себе си не могат да обусловият наказателна отговорност. Има обособена само административно-наказателна процедура.

Относно твърденията за документно престъпление - за невярно обстоятелство относно притежаваните гражданства, спецпрокуратурата е счела, че не е компетентна, тъй като каъм датата на съставяне на декларацията за отказ от гражданство той не е бил в качеството си на министър. След като спецпрокуратурата е преценила това, тя е изпратила всички данни и материали в Софийската районна прокуратура по компетентност.

От СРП са се произнесли незабавно поради обществения интерес. Действително в декларацията е отразена невярна информация, но тази невярна информация има само уведомителен характер, няма доказателствена стойност. Поради това с постановление се е отказала да образува досъдебно производство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Гъдьо Нека тъ погъделичкам

Гъдьо Нека тъ погъделичкам

16.12.2021 | 20:19

За поста който хишнически по чифутски се е докопал чифутчето Кирчо не се пишат УВЕДОМИТЕЛНИ ПИСЪМЦА а ДЕКЛАРАЦИЙ И те Гъдьо чифутско гумно миризливо затуй имат две заглавия и различна не само граматическа но и правна стойност За туй те уведомявам че си един нагъл подъл миризлив чифут който тълкува законовите правни дори грамотически закони и постулати като Дявола Евангелието Ама ти не си виновен Гъдьо То е вътре в чифутската ти проклета кръв и уста на Сатана Друг пък е въпроса че идиша матерен ви пречи да научите силата значението дори и хумора вплетен в Българскияг език Признат от всемира за един от най трудните за изучаване А камо ли да бъде научен от един галфон чифут И за последно гъдел Гъдьо туй не го ДЕКЛАРИРАМ щото съм Българин и знам значението на думата ДЕКЛАРАЦИЯ и какъв статут има в правния мир на НАШАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ и що се казва ДЕКЛАРАЦИЯ а не УВЕДОМЛЕНИЕ и тя ДЕКЛАРАЦИЯТА като такава не се нуждае от чифутски сатанински граматически търкувания Кога Как Къде Защо Указ Муказ Тенджера Менджъра Хладилник или Мъндилник Просто казано Аз ДЕКЛАРИРАМ че с подписа си не ЛЪЖА А по чифутски казано не декларирам ( пиша и подписвам ) неверни данни И хоп Гъдел Гъдьо вече няма Щтрак капана Ако искаш ме уведоми дъл ми съ клати ръкавъ

Отговори
4 1
ГЪДЮ

ГЪДЮ

16.12.2021 | 14:44

А ОБЯСНЕНИЯТА НА ПРОКУРОРКИТЕ В ОБЕДНИТЕ НОВИНИ ПО ТВ СА С ДЪЛБОК ФИЛОСОФСКИ ЗАМИСЪЛ-"ИНФОРМАТИВЕН ХАРАКТЕР" ИМАЛА ДЕКЛАРАЦИЯТА И Т.Н."ИНФОРМАТИВЕН",ЗАЩОТО ИМА ПРАЗНОТА В ПРАВОТО,КАКТО ПИСАХ ПРЕДИ МАЛКО,НО ТЕ НЕ ГО ОБЯСНИХА КАКТО АЗНАПРАВИХ ТОВА.

Отговори
4 5
ГЪДЮ

ГЪДЮ

16.12.2021 | 14:21

ЗА ДА ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО ЧЛ.313 НК-ПОДАВАНЕ НА ПИСМЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ Е НЕОБХОДИМО ДА Е ПРЕДВИДЕНО В ЗАКОН/НА НС/,УКАЗ/НА ПРЕЗИДЕНТА/ ИЛИ ПОСТАНОНВЛЕНИЕ /НА МС/, ЧЕ ЗА ДА СЕ ДОКАЖАТ ТАКИВА ОБСТОЯТЕЛСТВА, СЕ ПОДАВА ДЕКЛАРАЦИЯТА. НЯМА ЗАКОН,УКАЗ ИЛИ ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА МС В МОМЕНТА,ПО СИЛАТА НА КОИТО ДА СЕ ПОДАВА ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ/ПРАЗНОТА В ПРАВОТО/,ПОРАДИ КОЕТО ДЕЯНИЕТО ПО ЧЛ.313 НК-ПОДАВАНЕТО НА ДЕКЛАРАЦИЯТА ОТ К.ПЕТКОВ,Е НЕСЪСТАВОМЕРНО,Т.Е. НЯМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО ЧЛ.313 НК. ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ Е САМО БЪЛГ..ГРАЖД. ТОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПОДАВА И АКО Я ПОДАДЕ,КАКТО Е СТАНАЛО,ЗА НЕВЯРНО ДЕКЛАРИРАНЕ НЯМА ДА Е ОТГОВОРЕН ПО НК. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!! ПОСЛЕДНОТО Е НАЙ-ВАЖНО...

Отговори
4 6
Ко ти пречи Съда бе бу .нак в случая

Ко ти пречи Съда бе бу .нак в случая

16.12.2021 | 14:15

Мъ нъли бе тикво за да те изправят пред Съда някой Каскет трябва да има топки да ти повдигне обвинение бе калцун Пак по чифутски гов ..нян коментар размиваш темата и изместващ погледа от главния виновник Що реват от прокуратурата когато се иска да се въведе Съдебен контрол върху повдигнатите обвинения и както е в случая при неповдигане на обвинение Ако е имаше тази законова разпоредба Съда би попитал Каскетаджийте на какво правно основание отказват да образуват наказателно пройзводство срещу чифута Кирчо Скрил чифутщината си зад едно Българско християнско име

Отговори
7 6
Лилия

Лилия

16.12.2021 | 14:00

Брей, как отсъди вярно тая продажна прокуратура !!!нали беше виновен, бе, страхливци!!!

Отговори
11 2
Двойния аршин

Двойния аршин

16.12.2021 | 13:23

Ако един Български гражданин попълни декларация с невярно съдържание ще бъде окушен за 13 секунди немедлено И същата тази Прикваратура ще пледира виновен За пример Български гражданин декларира че личните му документи са откраднати но всъщтност не са откраднати а задържани Грози го кауш Казусът е същия със чифута Карчо Всеки необлъчен със чифутски сребърници юрист ще ви го каже Защото чифутчето Кирчо за да влезе с летящ старт в нашия политически живот като чужд поданик е попълнил декларация съзнателно с лъжа Казусът пък който с охота разглежда уж Българската прикваратура за уж никаде не вписън като официален документ тъй наречения Зилен сертификат и пак уж неговите фалшификаций е единтичен с казуса Кърчо Двойния аршин на повдигане и неповдигане на обвинения и от там липсата на правосъдие изкара Народа на площадите Отново ни се поднася същия филм с безгранична чифутска наглост от Прикваратурата и нейните ментори

Отговори
18 1
Сик

Сик

16.12.2021 | 13:11

Това не означава единствено, че Гешев се слага на новата власт, а не че новата власт закона не я лови. Ама и това няма да помогне Гешев да остане на поста си.

Отговори
12 6
Страх, лозе пази!

Страх, лозе пази!

16.12.2021 | 13:26

Другарю началник, Вашата терца е по-голяма от моето 50!

Отговори
11 2
ДОН

ДОН

16.12.2021 | 12:54

Интересно като е за ПРОМЯНА И ПОЧТЕНОСТ ЗАЩО ПОГАЗВА ЗАКОНА ??? АКО РАЗЧИТАМЕ НА ТАЗИ ПОЧТЕНОСТ ТО ДА ВАДИМ ПУШКИТЕ И КОЙ ОЦЕЛЕЕ.

Отговори
19 4
Гадно

Гадно

16.12.2021 | 12:31

Поредно доказателство че нямаме съд и достойни съдии. Нагаждачи готови да угодничат на силните на деня. Прокуратурата била виновна!?

Отговори
15 7
На площадите отново

На площадите отново

16.12.2021 | 12:21

Я казах ли ви че Кирчо Кокорчо са долен чифутски проект привикан спешно да замита кражбите на чифутската сган от ГРОБ Затуй и от Прикваратурата чифутска и косъм от главите им няма да дадът да падне Тотална чифутска диктатура ни е превзела Отворете си очите Българи Отново трябва да сме по площадите Предишните ни бунтове отново бяха яхнати от чифутски формирования

Отговори
12 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?