Следвайте ни

Спецакция разкри купувачи на изборни гласове за 665 000 лв

viber icon

Прокуратурата поиска запор на 425 000 лв. по банкови сметки на хора, за които се предполага, че са щели да ги дадат за купуване на гласове. Още 240 000 лв. са открити в брой при задържането на 34 души, за които се смята, че ще търгуват на вота, съобщи „24 часа“.

Така излиза, че ако средната цена за един глас е 100 лв., парите са щели да стигнат за около 7000 гласа купен вот.

Данните за сумите са от Националното междуведомствено звено, създадено с цел бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с изборния процес и са до днешна дата.

До момента в Националното междуведомствено звено, създадено с цел бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с изборния процес, са постъпили 144 сигнала за нарушения.

От прокуратурата съобщиха, че са възложени проверки по 163 преписки. 14 са образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Задържани за до 24 часа са 34 души.

В Националното междуведомствено звено участват представители на прокуратурата, ДАНС и МВР. Те анализират всяка постъпваща информация. Данните водят до извода, че с изборна търговия се занимават хора, които вече имат обвинения.

Още по темата - четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?