Следвайте ни

Спец от АПИ: Заглаждаме последните "вълни" по АМ "Тракия"

viber icon

Пътуването по републиканските пътища не е война и нека с действията си не го превръщаме в такава. Такъв апел отправи инж. Иван Досев от Агенция „Пътна инфраструктура“ от телевизионния екран в деня, в който отново се очаква масово тръгване на път. 

По думите му, четвъртък и петък 500 000 коли са напуснали столицата, половината от тях – през АМ „Тракия“.  Днес също се очаква засилен трафик, тъй като предстои  работен ден, но най-голямо ще е натоварването в неделя, тъй като повечето от пътуващите са слели празничните дни и ще започнат работа на 10 май. 

Относно ремонтите по магистрала „Тракия“, инж. Досев посочи, че с тях пътищата стават по-безопасни и сигурни, затова било необходимо да бъдат извършени и при подходящи метеорологични условия.

„Сега е времето за пътните ремонти. Въпросният участък от АМ „Тракия“, който в момента се ремонтира, е последният от тези 52 км, познати като „вълните“.  Предходните километри бяха ремонтирани на два етапа, сега сме в третия етап, в който ремонтираме тези 24 км. В момента се работи и по двете платна, няма как да се направи такава организация, че да бъде пуснато движението по едното платно. Но за сметка на това са осигурени обходни маршрути - от пътен възел „Чирпан“- изток през пътния възел при Стара Загора. Има алтернативни трасета, които могат да се ползват -  Подбалканският път, както и отбивката през Димитровград и магистрала „Марица“, каза още инж. Иван Досев. 

Той допълни, че за улеснение на трафика от днес до 9 май в района на 159-и км на магистралата ще има две ленти в посока София и една към Бургас.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

11g

11g

04.05.2021 | 10:19

Ma6i vlaka i to padna sfet..,

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?