Следвайте ни

Спасителите на Каролев: Първо видяхме каската му, на 100 метра лежеше той

viber icon

"Каролев беше разказвал идеята за маршрута си. Проблемът е, че той беше попаднал в една малка дупка, което възпрепятства това да бъде видян. Липсата на обхват на телефона му пречеше. Благодарение на находчивостта и опита на колегите, успяха да го открият". Това разказаха от Планинската спасителна служба пред Нова телевизия. 

Групите са били насочени по възможно най-сигурните маршрути, по които Каролев е минал. "Надпреварвахме се с времето. Намирането е един етап от цялата ни колективна работа", заяви Стойчо Баненски, зам.-кмет на Банско. 

Спасителите са били оборудвани с фенери и челници. "Имахме видимост около 50 метра. Имаше добра видимост въпросната нощ. Търсихме по клекова и камъни и оглеждахме всяко тъмно петно. Първо видяхме каската. Не знаехме на кого е, но 100 метра по-нагоре намерихме и него", добави Баненски. 

Припомняме, че в неделя вечер икономистът Владимир Каролев претърпя инцидент в планината. След 12-часово издирване бе открит от планинските спасители и транспортиран до болницата в Разлог. Той е с реална опасност за живота, черепно мозъчна травма, травма на глезена и гръдна травма.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?