Следвайте ни

Спасената Ирина: Заради проф. Мутафчийски съм жива, поклон до земята

viber icon

Ирина Попова от Сливен твърди, че днес е жива благодарение на шефа на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той ми спаси живота, ако можех, бих му се поклонила до земята, споделя 66-годишната днес жена. Ето разказът й:

"Аз съм диабетичка от дълги години, но много недисциплинирана, ходя на лекар в краен случаен. Един ден започнах да се задушавам, болки, дърпане в областта на шията чак към раменете. Захарта ми беше висока и реших да потърся консултация с медицински център. Попитах към кого да се обърна и ме насочиха към проф. Ивона Даскалова във ВМА", разказва тя. 

Прегледът установява, че Ирина е с много тежко състояние на щитовидната жлеза и се налага спешна операция, която носи риск за живота й. По онова време тя има и други съпътстващи заболявания освен диабета - проблеми със сърцето и алергии към различни лекарствени препарати и упойки. 

"Проф. Даскалова ми каза: Само проф. Мутафчийски може да ви оперира. В този момент хирургичното отделение беше в ремонт, а той в отпуск, на море. Тя не знаеше дали той ще се съгласи. Свърза се с него и той прие да прекрати отпуската си, да дойде и да ме оперира. Дойде, състоянието ми към този момент беше много тежко, операцията се направи при повишен риск за сърдечно-съдовата система, продължи два часа", спомня си Ирина Попова и отново повтаря, че професорът й спасил живота. 

"Аз си отивах, такова сърцебиене, изпотяване, задушаване. Когато други ме консултираха след неговата операция, казват, че е направил немислимото. Не знам какво е правил, но до ден днешен нямам рецидив. Най-много ме трогна и съм му благодарна от цялата си душа за консултацията, която ми направи три месеца след операцията. 

Дойде в кабинета, направи ми впечатление, че е блед и уморен. Видя ме, погледна раната и каза - добре се получи. В този момент някак си се отпусна и седна на стола, виждаше се, че и на него не му е добре. Когато седна, забелязах, че се подават бинтове под тениската му, имаше и дренаж. 

Оказа се, после попитах и се чувствах много неловко, той е бил прекарал операция три, четири дни преди да дойде да ми прави на мен консултация, също такава тежка операция, каквато съм имала и аз. 

Държал е лично да ме види, независимо, че самият той е бил съвсем прясно опериран", спомня си Ирина. 

Тя признава, че изпитала спокойствие, когато разбрала, че именно ген. Мутафчийски е начело на Кризисния щаб. 

"Казах си, че душата му е такава, че да лекува, идва му отвътре, не се изучава, не се придобива. Какво го накара мен да си остави почивката, аз не бях никоя, да дойде, да ме оперира, като му казаха, че бях тежък случай. Сега, когато го гледах, си казах, че това само той го може, той живее с болката на другите", споделя тя пред блиц.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (26)

Мариана

Мариана

28.05.2020 | 20:45

Голям доктор. А тези кьдето плюят не знаят какво искат.

Отговори
0 0
Аз съм

Аз съм

27.05.2020 | 06:28

РЕКЛАМА

Отговори
2 1
Реалист

Реалист

26.05.2020 | 20:49

Генерала със сигурност е добър хирург, но не е вирусолог, имунолог и т. н. Затова мога да твърдя, че не е на мястото си.

Отговори
11 4
РеНиколова

РеНиколова

26.05.2020 | 20:22

Искам да кажа едно голямо благодаря и да се поклоня на ген. Мутафчийски за изключително професионалното и достойно поведение по време на извънредната ситуация. България има нужда точно от такива хора - отлични професионалисти и отговорни и вдъхващи доверие хора. Адмирации за куража, позитивизма и харизмата! Бъдете здрав, господин Генерал! Животът не ни е срещал, но Ви се възхищавам истински!

Отговори
15 7
Дианс

Дианс

26.05.2020 | 13:52

Достоен българин, достоен професионалист и добър човек! Поклон. Бог да те пази. С уважение.

Отговори
21 8
Светъл празник

Светъл празник

26.05.2020 | 13:23

Срамно е за всички онези които величаят един субект, подлога на мафиотското българско управление.

Отговори
17 13
Светъл празник

Светъл празник

26.05.2020 | 13:17

Разказах на мой приятел лекар от Франция за това което е казал мутафчийски. Той ми отговори, че ако това се случва във Франция, лекарят ще бъде изключен завинаги от Лекарския съюз без право да практикува до края на живота си. "Такъв лекар е добър само за погребален агент и е срамно да му се има доверие".

Отговори
20 13
Тошко

Тошко

26.05.2020 | 15:23

Зависи какво и как си го "разказал", ,защото не се различаваш от мисирката Бенатова.

Отговори
8 11
Българин

Българин

26.05.2020 | 12:39

А защо сега генерала очаква много, ама много умр.. ли от коронавирусна! За да може да продължи да играе ролята си! Голям мерак за статист във филма на СЗО!

Отговори
19 9
ИВА

ИВА

26.05.2020 | 12:03

Генерала е велик , истински човек , благороден . Да е жив и здрав !

Отговори
22 12
Ема

Ема

26.05.2020 | 10:05

Тази статия ме навява на мисълта: Жалко, че такъв добър специалист се забърка в нещо, което не му е работа!

Отговори
19 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?