Следвайте ни

Спам: Васил Божков праща по 20 бона на 1000 българи

viber icon

От няколко дни в социалните мрежи циркулира странно видео, уж на живо, с кадри на Васил Божков. Излъчването идва от фалшива страница на бизнесмена във фейсбук, създадена като личен блог.  

В публикацията под видеото стои интересен текст: 

„Ще помагам на хората заради въздействието на коронавируса ... Първите 1000 души, които напишат "ПАРИ", ЩЕ ИЗПРАЩАМ 20 000 евро. Вижте следния пример: {ПАРИ}“.

Коментарите под публикацията валят един след друг, а коментиращите не осъзнават, че попадат в капана на досаден спам, да не го наречем и вирус. 

Всеки, който се върже на измамата и щракне на видеото, се оказва неволен участник. Фейсбук профилът на изкушения да напише „пари“ споделя автоматично и без неговото съгласие фалшивата публикация и така веригата продължава до безкрай, като един досаден грип. 

Шракване след щракване, Васил Божков изгрява във всеки един фейсбук, на всеки един телефон, таблет, лаптоп или компютър. 

Публикацията набира сила, докато в един момент все някой ще се усети, че 20 000 евро не се взимат толкова лесно...и то като напишеш една думичка. 

Случаят много наподобява онзи, който стана нарицателен. 

Напишете есе за....
отдолу 1000000000 идентични коментара – „Есе“ 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?