Следвайте ни

Сопот посреща 2019-а с Горан Брегович на площада

Сопот се готви за грандиозно посрещане на Нова година с Горан Брегович на площада  под звездното небе. Геният на балканската музика води в града под Балкана част от своя оркестър „Ъндърграунд”. Формацията ще огласи Стремската долина с невероятните хитове „Едирлези” и „Месечина” . 

Кметът на общината Деян Дойнов вече покани своите съграждани, както и жителите на съседните населени места в новогодишната нощ да празнуват заедно край сцената, на която ще забиват Брегович и неговите музиканти. Те идват по покана на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Кметъла и Деян Дойнов се сприятелиха преди години, водени от общата им любов към рока.  Цонев поддържа контакти с най-добрите изпълнители на рок у нас и по света, а още преди три години той доведе в града на Вазов звездата от „Рейнбоу”  Дуги Уайт, а после помогна на общината и за още няколко грандиозни рок концерта. 

Честването на Коледа и Нова година в Сопот вече започва. Утре в града се открива коледен базар, с приходите от него ще бъдат подпомогнати деца в нужда. Сувенирите за базара се изработват от малчуганите в Центъра за работа с деца. 

На 25 декември веднага след Рождественската света литургия в църквата „Св. св. Петър и Павел” в Сопот с шейна, водена от елена Рудолф, ще пристигне Дядо Коледа. Добрият старец ще донесе подаръци на децата. След това отварят няколко скари и бурета с вино, а кметът Деян Дойнов ще почерпи с крехки мезета и вино своите съграждани.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?