Следвайте ни

Софийската прокуратура пое самоубийството на офицера Манчев, набеден за гафа в Чешнегирово

viber icon

Случаят със самоубилия се старши лейтенант Тодор Манчев продължава да разбунва духовете. От днес разследването вече е поето от Военно-окръжната прокуратура в София. 


"Предстои извършването на множество процесуални действия с оглед осигуряване на пълно, законосъобразно и ефективно разследване", съобщават от   прокуратурата. 


Към момента досъдебното производство е под специален надзор на Върховната касационна и на Военно-апелативната прокуратури.


Трагедията се разигра на 19 юли. Ст. лейтенант Тодор Манчев се е самоубил в стаята си. През деня е участвал в учение на военния полигон "Ново село" край Сливен. Колегите му го търсили часове наред, докато най-накрая го намерили зад заключена врата в спално помещение.


Часове след това стана ясно, че Манчев е участвал в логистиката на учението, при което военни нахлуха в цех до пловдивското село Чешнегирово и уплашиха до смърт работещите там. Една от версиите беше, че му била вменена вина за инцидента, която той не могъл да понесе, но тя бе опровергана.


Манчев бе погребан в родното си село Дебръщица, Пазарджишко. Той очаквал дете от бременната си годеница, с която трябвало да се бракосъчетаят на 20 август. 
 
 
 

 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

МРРМ

МРРМ

17.08.2021 | 21:46

Крайно време беше, но ВОП - София още е под влиянието на некъдърното ЗКПЧ, което затри ВП. Дано във ВОП- София се намери стабилен прокурор , който да "има дупе". Методите на ЗКПЧ-то и неговите пловдивски подлоги погубиха момчето. Тези пловдивски "професионалисти" под упеката на Бобито, така си бяха повярвали, че са вечни и са над законите и с цялата си наглост продължиха да смучат, като кърлежи от семейството на момчето. Тази трагедия е огледало как една служба се ръководеше с години от едино самозабравилосе ЗКПЧ, което получаваше несъществуващи командировъчни средства, директор, който беше превърнал база "Искър" в своя лична резиденция, обслужваща неговите банкети. Ако и този път прокуратурата си затвори очите, то има Господ, който гледа.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?