Следвайте ни

Софиянец се защипа на тролейбусна врата, падна и умря

viber icon

Изключително нелеп инцидент с тролей се е разиграл в столицата. Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу П.П. (на 44 години) за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1 от НК, съобщиха от Прокуратурата.

Вечерта на 11.02.2019 г. водачът управлявал тролейбус от редовните линии на обществен превоз на пътници по направление от ул. „Урвич“ към бул. „България“ в гр. София. Около 19:20 часа П.П. спрял превозното средство на спирката „Център по хигиена“.

Шестдесет и осем годишният пътник - Ж.П., се насочил за слизане към предпоследната врата. Вече навън, намирайки се все още в близост до тролейбуса, вратата се затворила, при което захванала якето на възрастния мъж.

Водачът – обвиняемият П.П., не погледнал в камерите, с които било снабдено превозното средство, не видял случващото си и потеглил. Тролейбусът повлякъл Ж.П., като в един момент якето се освободило от вратите и мъжът паднал на пътното платно. Вследствие на получените травми Ж.П. починал на място.

Обвиняемият П.П. спрял тролейбуса, едва след като видял подадения му сигнал от намиращ се отвън гражданин. Той имал техническа възможност да предотврати ПТП, но с действията си не осигурил безопасното слизане на пътника.

Водачът на тролейбуса бил длъжен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едва след това да потегли. От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият получил множество травматични увреждания, като причината на смъртта е спиране на сърдечната дейност. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?