Следвайте ни

Ужас в София! Хора се заразяват с COVID-19 във Фейсбук

Паниката покрай коронавируса в България добива небивали размери

viber icon

Паниката покрай коронавируса в България добива небивали размери. Най-опасно се оказа общуването в социалните мрежи. 

В една от фейсбук групите жени от София си обменят една с друга симптоми и се убеждават една друга дали нямат коронавирус. 

Всичко започва от статус на жена, която споделя, че има кашлица, хрема и температура. След нея други казват, че и те имат подобни оплаквания и веднага започват да се питат дали това не е страшното заболяване. 

В над 100 коментара уплашени жени си споделят симптомите и взаимно се плашат, че това, от което се оплакват, може да е коронавирус.

Една от тях разказва, че е ходила при личната си лекарка, след което е обиколила четири здравни заведения, накрая е стигнала до инфекциозна болница, откъдето са я върнали вкъщи с уверението, че страда от обичайните за сезона грипни вируси, но тя отново пише, че е много притеснена да не би да не са познали смъртоносното заболяване.

Всички здравни власти от нас разкриват, че именно паниката може да се окаже по-опасна в тази ситуация. Те съветват хората, които имат притеснения, че може да са заразени, да се свържат с личния си лекар, пише блиц. 

Според указанията, които личните лекари са получили от здравното министерство, те са длъжни да извикат Спешна помощ на адрес и вече според преценка въпросният пациент да бъде отведен в инфекциозна клиника или в някоя от определените за това болници. 

Коментари (3)

Най-тъпия сайт МАРИЦА

16.03.2020 | 01:50

Марица вие сте най-шибания сайт.

Отговори
1 0

Тото

15.03.2020 | 09:09

"Марица" ако не спрете подобни статии и продължавате да всявате паника, ще сезирам щаба на ген. Мутафчийски. Имате много подобни - например "Има ли нови заразени с COVID-19 в Пловдив? Последни данни от Кризисния щаб". Кога е имало в Пловдив заразен за да има "нови" ??? Видно е че търсите съспенса и паниката.

Отговори
3 0

Корон Вирус

15.03.2020 | 06:42

НЕ ПИШЕТЕ ТАКИВА ПРОСТАШКИ НЕЩА!!! ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВСЯВАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПАНИКА ЗАРАДИ ПРОСТАЦИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ?!

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?