Следвайте ни

София с голям финансов подарък за таксиджиите

viber icon

София направи голям жест за таксиджиите в столицата.

Там свалят данъка за такситата от 850 на 300 лв. през 2021 г. Това са се договорили на работна среща председателят на комисията по транспорт към Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера, зам.-председателят Зафир Зарков, заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов и представители на таксиметровия бранш, пише "Монитор".

„Водим диалог от дълго време с представители на таксиметровия бранш и предвид усложнената епидемиологична обстановка, която доведе до спад на пътници и приходи, обмисляме помощ за бранша“, коментира Контрера. Той обясни, че е момента ставката за такситата е между 300 и 1000 лв., а в София налогът е 850 лв. Контрера уточни, че промяната е в съответствие с предложението на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 2021 г. общините да прилагат минималния допустим по Закона за месните данъци и такси данък за таксиметровите превози в размер на 300 лв. годишно.

Контрера обясни, че се очаква транспортното министерство да компенсира общината за намалените приходи от данъка. В Столичната община средно годишно са регистрирани 6000 таксита, като приходите на годишна база са в размер на 5,2 млн. лв.  Докладът за промяната на данъка за такситата предстои да бъде внесен в СОС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?