46
Следвайте ни

Социологът доц. Алексей Пампоров: БСП има по-десни предложения от ДБ

viber icon

„Аз съм оптимистично настроен за създаването на едно устойчиво правителство, защото през цялата кампания БСП беше по-скоро дясна. На преговорите с ПП „Продължаваме промяната“ предложенията на БСП бяха по-десни от тези на ДБ“. Така социологът доц. Алексей Пампоров коментира първият ден от преговорите за съставяне на правителство, които се излъчват онлайн. Като пример за дясната политика на левицата  той посочи защитата на газовите интереси.  По думите му вчерашната дискусионна тема била най-лесната, защото партиите няма „къде да мърдат“, тъй като зелената енергия има едни рамки, дадени от ЕС. 

Журналистът Петко Геогиев пък подчерта, че този формат на обсъждане е един много интересен експеримент. Той добави, че е нормално партиите да имат разминавания в политиките си, но ако краткосрочната им програма съвпадне, то има шансове за правителство. „Подводни камъни колкото искате – един от тях е популизмът, в който може този формат да изпадне заради камерите“, добави Георгиев. 

Според Нидал Алгафари ако политическите формации се съберат на база, че трябва да се състави правителство на всяка цена, то ще се разпадне бързо.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?