Следвайте ни

Социологът Боряна Димитрова: Сатанизират Бойко Борисов, както Иван Костов навремето

Трети предсрочен вот ще е пагубен както за партиите, така и за избирателите, твърди тя

viber icon

Служебното правителство сатанизира бившия премиер Бойко Борисов така, както навремето бeше сатанизиран и демонизиран Иван Костов. Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ социологът Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч". 

По думите ѝ, първите реакции за служебния кабинет на Стефан Янев са били позитивни, защото хората са очаквали промяна след 10 години управление на ГЕРБ. "Десет години на власт е доста дълъг период, едни и същи лица, един и същ тип поведение, желанието за промяна беше нещо позитивно и хората очакват да има такъв тип промяна", коментира Димитрова.

Тя посочи, че първите противоречиви сигнали при хората са дошли от вълната нови назначения. "Някои от нещата, които будят противоречие, на първо място, е доста сериозното съсредоточаване на изява на властови ресурс, включително за формиране на общественото мнение, от страна на вътрешния министър. Сериозно смущение изпитвам и от новата бомба, хвърлена в общественото пространство - за този анонимен свидетел.

Това е вътрешен министър, който има огромна власт, има много ресурси и достъп до информация. Хвърлянето в общественото пространство на фрази от анонимен свидетел, които категорично целят да формират мнение, защото доказателства нямаме, това е толкова тежко обвинение, че ако то съществува, моето лично разбиране на гражданин е, че трябва да бъде разгледано, дадено на прокурор, и когато има доказателство, тогава да се изведе", коментира Димитрова.

Според нея това е много силен хейт, много силно бомбардиране на общественото мнение, което не ни подсказва, че вървим към модел, който да уравновесява различите позиции.

"По този начин бе сатанизиран и демонизиран Иван Костов. Това, че имаш силни анонси за злоупотреба, личностни обвинения, не дава никакви гаранции, че моделът ще бъде сменен, а няма да има друг тип концентрация на власт, която да води друг такъв тип политика", категорична е Димитрова. 

Тя допълни, че служебното правителство е стартирало с високи очаквания. Проучването на "Алфа Рисърч" сочи, че грубо около 30 на 100 са неговите безапелационни поддръжници, около 20 на 100 неговите безапелационни критици, и всеки втори или има противоречиво отношение, или казва, че не може да даде мнение.  Димитрова уточни, че това е на база развитие, а не на финални данни.

На въпрос на агенцията ще повторите ли вота си, около 53-54% от хората са отговорили, че със сигурност ще повторят вота си, а 25% казват, че няма да гласуват. Останалите са на мнение, че следят много внимателно какво се случва и ще проследят ситуацията, след което ще вземат решение накъде да насочат вота си. 

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Ха, ха,ха

Ха, ха,ха

31.05.2021 | 00:59

Защо толкова се стреснахте,че пишете тук разни т ъ п и коментари и плюете с пяна на устата!!??

Отговори
1 0
ВАШ КОЛЕГА

ВАШ КОЛЕГА

30.05.2021 | 19:02

Г-ЖО ДИМИТРОВА,С БЪРЗИ КРАЧКИ СТЕ СЕ ЗАСИЛИЛИ КЪМ СЪДБАТА НА КОЛЕЖКАТА ВИ МИРА ЯНЕВА.ТЯ ТОЛКОВА ЛЪГА В ПОЛЗА НА ГЕРБ,ЧЕ КАКТО КАЗВА МАРК ТУЛИЙ ЦИЦЕРОН:УЧАСТТА НА ЛЪЖЕЦА Е ДОРИ ,КОГАТО КАЗВА ИСТИНАТА ,НИКОЙ ДА НЕ МУ ВЯРВА.СПОРЕД МЕН СТЕ НА КОСЪМ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕТЕ ВЪВ ВТОРА МИРА ЯНЕВА.ПЪЛНО ОБЩЕСТВЕНО ДИСКРЕДИТИРАНЕ.А ЗА ПЛОВДИВСКИТЕ ВИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ИЗМАМИ ,ЦЯЛ ПЛОВДИВ ГИ ВИДЯ И РАЗБРА .В ТОЗИ ГРАД ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ВИ ВЗЕМА НАСЕРИОЗНО НАПРАВЕТЕ СИ ПРОУЧВАНЕ И ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ.ЧУДЯ СЕ ,КАК ИВАН ТОТЕВ НЕ ВИ ПОСТРОИ ПАМЕТНИК ЗА ЗАСЛУГИТЕ ВИ КЪМ НЕГО.НО НЕ Е ИЗНЕНАДВАЩО .ТОТЕВ Е ИЗВЕСТЕН С НЕБЛАГОДАРНОСТТА СИ.

Отговори
3 2
Сик

Сик

30.05.2021 | 18:19

Навремето Църен Ваньо намали пенсиите на всичко пенсионери наполовина. А пенсионерите са 1/3 от електората. После се чудеше защо ДС чрез царя му взела властта. И до ден ден се чуди още.

Отговори
3 2
Да ти имам "чистата съвест" Борянке

Да ти имам "чистата съвест" Борянке

30.05.2021 | 16:07

Пред тая с чистата съвест и Дана Измамата е в детската градина,първа група.

Отговори
5 2
Шайката си разпадаме ,ама аз пък искам да съм в бандата

Шайката си разпадаме ,ама аз пък искам да съм в бандата

30.05.2021 | 15:43

Борянче,ти отдавна не си социолог,а партийна активистка на герб.Апропо ,в кой клуб на партията,пардом,шайката членуваш да се запиша и аз.При тоя теч на членска маса ще имат нужда от свежи сили.

Отговори
6 2
Нашата майка е лъжата.С измами към богатство и прогрес

Нашата майка е лъжата.С измами към богатство и прогрес

30.05.2021 | 15:20

Тази ли беше,която на балотажа за кмет в Пловдив даваше 12% !!!преднина на Тотев?!?И още в 9 вечерта тая "преднина" напълно се стопи.Опонента на Тотев стана кмет, но "здравите" сили взеха мерки и в 4 сутринта Тотев "спечели"с "грандиозните" 0,04%.Изобщо на местни избори Пловдив винаги е бил едно Ватерлоо за агенцията на "честната " Борянка.

Отговори
6 3
Вътрешен човек

Вътрешен човек

30.05.2021 | 16:13

Никакво Ватерлоо, брат ми,за социологическата агенцията на Герб.Става въпрос за много,ама много пари.За цели тепета от пари.

Отговори
6 2
ПРИДВОРНИЯТ СОЦИОЛОГ НА ГЕРБ СЕ ИЗКРЯКА

ПРИДВОРНИЯТ СОЦИОЛОГ НА ГЕРБ СЕ ИЗКРЯКА

30.05.2021 | 14:53

НЕ ПРИЛЯГА НА ЕДИН СОЦИОЛОГ ДА БЪДЕ ТОЛКОВА АНГАЖИРАН ПОЛИТИЧЕСКИ С ДАДЕНА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ,В СЛУЧАЯ ГЕРБ.ТАКИВА КАТО ТАЗИ СА СРАМ ЗА ПРОФЕСИЯТА.НЕ ЧАКАЙ БОЙКО ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН.ВРЪЩАТ СЕ САМО РИЦАРИТЕ.А ГОСПОДАРЯ ТИ Е ВСИЧКО ДРУГО ,НО НЕ И РИЦАР. ЕТО ,АЗ НЕ СЪМ СОЦИОЛОГ ,НО ТИ КАЗВАМ ОЧЕВИДНОТО И НЕИЗБЕЖНОТО.НО ТАКА Е КАТО ЛОЧИШ ОТ КОПАНЯТА НА БОРИСОВ.ЛОШО Е КОГАТО ОТ ЛАКОМИЯ СИ ЗАВИСИМ И СИ ПРЕДОСТАВИЛА ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ НА ЕДНА ПАРТИЯ.ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е СОЦИОЛОГИЯ ,А СЛУГИНАЖ.

Отговори
5 5
Герберси чифутски пар ....цал

Герберси чифутски пар ....цал

30.05.2021 | 10:31

Пар ....цал комунистически сравнява Тиквата проста с Иван Костов Както казват умните хора Нерде Стамбул Нерде Ямбол А Иван Костов го унищожиха имено чифутската банкерска и монополистична мафия която въздигна простия пожарникарски маркуч подкрепяше и подкрепя в агонията му И тая патка е част от това обкръжение А Иван Костов каквито и да е идиотий да му приписват сатанистите направи един много важен исторически ход за който чифутската мафия до гроб няма да му простят Той ВЪРЗА котировката на Българския лев към Германската марка демек към най силната валута зад която стой реална и силна икономика мотора на Европа Което пък след себе си пък доведе Българския лев да се котира твърдо спрямо Еврото Твърда котировка Което ще рече че няма шикалкавене Няма игра с курса Което пък от своя страна най голямата болка на чифутите че не могат ей така да си разиграват коня лашкайки Българския лев в различни котировки и по този начин да фалират Банки да игарят спестяванията на хората и всички последици от играта на курса Разбира се изначале че техните печалби щяха да бъдат многократно повече защото свободното котиране щеше да бъде инструмент в техните ръце и те щяха да определят правилата на играта Нали Иван Костов пое държавата след Чифута Жан Виденов когато банкерската чифутска мафия докара Един долар да стане 5 000лева И за една нощ избрани ставаха милионери а милиони бедняци

Отговори
7 10
Тиква

Тиква

30.05.2021 | 09:58

И има защо. А твоята заплата със сигурност идва от Гроб.

Отговори
17 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?