Следвайте ни

Собственичка на кафене се опълчи: Няма да затваряме! ВИДЕО

viber icon

Собствениците на кафене в столицата са решили да се опълчат на заповедта на здравния министър за локдаун от понеделник и да останат отворени, информира Нова тв.

В последните 5 години Мария Итова работи като готвач в различни заведения в София. Когато обявяват извънредно положение миналата година я съкращават, за да си потърси по-сигурна работа.

След като заведенията отново отварят, тя се връща на работа в кухнята, в която е работила последно. После идва втората вълна. Налага се да разчита със семейството си на помощите от държавата.

„400 лева за целия период и за първи път ги получихме преди 1 седмица. Ние разчитаме на това нещо, имам две дечица, които чакат и те”, казва тя.

Сега, при обявеното ново затваряне, шефът на Мария решава да не се подчини на заповедта на здравните власти. „Ние не сме против мерките, а сме против разпределението на помощите. Платили сме си данъците. Не искам милостиня - инвестирала съм в тази държава, за да може в такъв момент да ни се помогне”, коментира управителят на заведението Росица Куцева.

За да не чакат помощи от държавата, в понеделник, когато всички заведения затварят, това ще работи.

Персонал в понеделник няма да има, за да не ги глобяват. Клиентите ще посреща управителката.

„На служителите няма да им дам да дойдат в понеделник, въпреки че искат да ме подкрепят. Аз ще съм тук и хората също ще са тук”, допълва тя.

Глобата за заведения, които работят въпреки заповедта на здравния министър, е от 300 до 1000 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

ИВАН

ИВАН

20.03.2021 | 09:28

МУХЛА

Отговори
2 5
Майна

Майна

20.03.2021 | 09:17

Ама с.мотло! Видяхме липсата на каквито и да е мерки по заведенията! Ще платиш глоба и пак ще затвориш. Такива като теб зносят вина,че стигнахме отново до затваряне. Всички сме потърпевши. Дано те затворят завинаги. Да си за назидание на останалите т.ъпани!

Отговори
3 4
Видяхме

Видяхме

20.03.2021 | 08:14

С маските под носа и сополи в марулята, видяхме как се работи. Дерзайте! А ония, де ще ходят да похапнат там -им е сладко!

Отговори
7 7
Браво

Браво

20.03.2021 | 07:09

Браво!Има още незомбирани хора,които отстояват нормалността.Да подкрепим!

Отговори
10 7
Съвременната

Съвременната

20.03.2021 | 00:29

Жана д Арк,която нищо няма да постигне!

Отговори
9 8
Правилно

Правилно

19.03.2021 | 23:04

Не се оставяйте да ви разсипят,заради политически игри. Вирус и пандемия има в техните глави. Какво става в една болница или старчески дом, та се пълнят. Много просто вкарва се истински заразен с грип,пламва отделение ,сектор ,етаж и хоп проблем. В домовете- в Италия измряха хора не заради Нещото,а от ваксините сложени на стари хора месеци преди истерията, какво е имало в тях никой не знае.....хора не спете. Вирусът не е изолиран никъде,не е типизиран,нищо не доказва,че го има.

Отговори
7 13
Единственото

Единственото

20.03.2021 | 00:26

Правилно нещо е,че си мръднал здраво !

Отговори
11 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?