2374
Следвайте ни

Смущаващият клип от COVID отделението във Видин е провокация

viber icon

Скандално видео от COVID отделението във видинската болница се разпространява в социалните мрежи. Според автора му кадрите са заснети в коридор на здравното заведение, а на тях се вижда гол мъж, който ползва за тоалетна кашон в коридора. По думите на автора на видеото - в отделението лекари няма. Смущаващият клип предизвика лавина от коментари и реакции в социалните мрежи.

"Този клип е провокация и абсолютно нарушение на всички правила. Образува се зелен коридор, за да бъдат изведени COVID болните за контролни изследвания. Авторът на този клип се е възползвал, абсолютно неправомерно, точно в този момент да влезе в COVID структурата при болните, и да заснеме клипа. Повечето болни са с пневмония и са си по леглата. Човекът, който е заснет гол, освен пневмония има и мозъчно-съдови проблеми", заяви пред Нова тв зам.-директорът на болницата д-р Богдан Томов.

По думите му болният несъзнателно уринира в кашон за еднократна употреба, който се използва за изхвърляне на отпадъци, които се почистват два пъти на ден.

"Този човек е извършвал несъзнателни действия", категоричен е медикът.

Той подчерта, че клипът е заснет преди около 20 дни.

"Знаехме за видеото. Имахме проблеми и с неговия автор. Негов дядо е бил пациент в отделението. Беше обещал да не публикува видеото, но то се появи в социалната мрежа. За случая е уведомена и прокуратурата", каза още зам.-директорът.

Доктор Томов заяви, че по време на заснемането на клипа лекар е бил в съседна стая и е преглеждал пациент, а двете санитарки са били с пациенти за изследвания. В момента COVID отделението е пълно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ковидалка

ковидалка

10.11.2021 | 12:57

Киро Брейка беше качил видео за търновската болница - тоалетна се ползваха столове за инвалиди, затварят те и така един сере, друг яде всички заедно, иначе стария може да е неадекватен и да уринира в кащон и това да е вярно, но всеки знае бг условията!

Отговори
4 1
Я да видиш ти

Я да видиш ти

10.11.2021 | 11:27

Я ви казах че тва го е снимала Матата на Хари Ама вие Не Ся ко излезе че Матата на Дядо го е снимал Ама тоя път Матата е ясна на Пуркуратурата и лично на другаря Каскетов щото е Матата на Дядо

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?